Vissza |
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 115-119. (1957)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 220-225. (1957)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 268-276. (1957)
Élelmiszervizsgálati közlemények : gyakorlatból a gyakorlatnak.... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 1-6. (1957)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 1-5. (1957)
A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. p. 120. (1957)
A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. (1957)
Báthory Pál: Enterokokkusz okozta ételmérgezés. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 92-94. (1957)
Fehér László; Major József; Szabó Imre J.: Pektinbontás vizsgálata penészekből előállított enzimkészítményekkel és azok keverékeivel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 255-259. (1957)
Fábri Ilona; Vas Károly: Howard-vizsgálatra alkalmas, állandósított paradicsompüré-készítmények előállítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 66-72. (1957)
Gál Ilona Emma: Klórtartalmú növényvédőszerek kimutatása élelmiszerekben Beilstein-próbával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 103-105. (1957)
Kaffehr Béla: Gyors módszer tejek fekális szennyeződésének megközelítő pontosságú kémiai meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 49-54. (1957)
Kajdacsi Ferenc: A gombák festőanyagai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 95-102. (1957)
Kieselbach Gyula: Az avas szalonna elbírálása és vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 266-267. (1957)
Kieselbach Gyula: Zsírok propilgalláttartalma mint jelzőanyag és az alkilgallátok néhány egyszerű kimutatási eljárása zsírokban és olajokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 86-91. (1957)
Korpáczy István: Formaldehid mennyiségi koloriméteres meghatározása egyes fenolhomológokkal savas közegben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 227-233. (1957)
Korpáczy István: Új koloriméteres módszer a szerves nitrogéntartalom mennyiségi meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 184-190. (1957)
Korpáczy István: Új módszer ammónia koloriméteres mennyiségi meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 55-65. (1957)
Kottász József: Sörök pasztőrözött voltának kimutatása Carrez-féle derítéssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 215-217. (1957)
Kottász József: A méz összetétele és vizsgálata I. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 106-114. (1957)
Körmendy László; Gantner Gyula: A hús pH értéke és pácolhatósága közötti összefüggésekről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 191-198. (1957)
Lindner Elek: Száraz borok szesz- és extrakttartalmának meghatározása kézi refraktométerrel és areométerrel helyszíni vizsgálatoknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 27-36. (1957)
Lindner Károly: Aminosav papiroskromatogrammok mennyiségi értékelése polarográffal I-IV. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 145-183. (1957)
Lutter Béla; Szentjóbi Ottó; Bartha Lászlóné: Adatok az ipari keményítőszörpök és cukrok összetételéről, különös tekintettel a dextrin-maltoz-glükoz arányra II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 19-26. (1957)
Lásztity Radomir: Hamumeghatározás lisztekben és nátriumklorid-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 73-79. (1957)
Moldvai Rezső: Tomek János emlékezete, 1879-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. p. 1. (1957)
Sarudi Imre: A cukortartalom meghatározásához célszerű munkamenet gyümölcsízekben, szörpökben, likőrökben és egyéb édesített készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 80-85. (1957)
Spanyár Pál: Élelmiszerbarnulásokat okozó vegyületek keletkezése és kémiai szerkezete. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 133-144. (1957)
Sz. Dénes Anna; Cieleszky Vilmos: Parationtartalmú növényvédőszerszennyezések (permetmaradékok) meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 245-254. (1957)
Szabó Kálmán; Rezső Rózsa: Célszerű mosogatási eljárás üzemek, közétkeztetési vállalatok stb. részére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 262-265. (1957)
Szeredy Ida: A hús szöveti összetétele és minősége közötti összefüggések II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 234-244. (1957)
Szeredy Ida; Koltai Ákosné: A hús szöveti összetétele és minősége közötti összefüggések I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 37-48. (1957)
Sándi Emil; Pintér Margit; L. Huszár Veronika: Élelmiszerek természetes ólomtartalmának és ólomszennyezettségének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 199-214. (1957)
Telegdy-Kováts László: Manometriás módszerek jelentősége az élelmiszeranalitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 121-132. (1957)
Telegdy-Kováts László: A pH-érték meghatározása és gyakorlati jelentősége az élelmiszeriparban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 3-18. (1957)
Tompos Albert: A zsír propilgalláttartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 218-219. (1957)
Varga István: Keményítőtartalom meghatározás hamisított paprikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 260-261. (1957)