Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. p. 43. (1981)
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. (1981)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. (1981)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 166-168. (1981)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 215-216. (1981)
Bartl Vladimír: Significance of water activity in food microbiology. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 271-280. (1981)
Bata Árpád; Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben IV. : patulin meghatározás kapilláris gázkromatográfiával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 45-54. (1981)
Bol'šakov A. S.; Saryčeva L. A.; Dolgov V. A.: Biologičeskaâ cennostu zkssudativnoj svininy i vozmožnosti ee povyšeniâ. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 267-270. (1981)
Boros Ilona: Gélelektroforézises módszerek az élelmiszer-analitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 77-80. (1981)
Boue Montero Raul: Viscosity of Cuban molasses. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 291-296. (1981)
Cseh Éva: Szakmai hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. p. 37. (1981)
Cseh Éva; Cseh Ferenc: Konzervipari termékek fehérjetartalmának spektrofotometriás mérése cirkóniumtartalmú roncsolmányból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. pp. 19-22. (1981)
Debreczeny István: Varga Pál emlékezetére, 1927-1981. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 169-170. (1981)
Deckert Hans Joachim: Zur Leitung und Planung der Qualitätsentwicklung von Lebensmitteln in der DDR in den 80er Jahren. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 219-224. (1981)
Draskovics Imelda: Beszámoló a II. Peszticidmaradványok meghatározása élelmiszerekben című szimpóziumról : Budapest, 1980. december 9. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 85-86. (1981)
Draskovics Imelda; Márton Attila Ferenc; Dutka Ferenc; Vajda Ödön: Peszticidanalitikai körvizsgálatok szervezésének feltételei és lehetőségei az élelmiszerellenőrző hálózatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 195-198. (1981)
El-Kady Samir; Nedelkovits János: Effect of heat treatment on commercial grape seed oil. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 297-302. (1981)
Gajzágó Ildikó; Vámosné Vigyázó Lilly; Sümeghyné Kerezsi Natasa: Polifenoloxidáz-inhibitorok hatása az alma enzimes barnulására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 173-178. (1981)
Gönczy Zoltán: A kereskedelemben szeletelve-csomagoltan forgalmazott húskészítmények egyes mikrobiológiai paramétereinek megállapítására irányuló vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. pp. 23-30. (1981)
Herrmann J.: Die olfaktometrische quantitative Bestimmung von Konzentrationen, Dampfdrücken und Geruchsintensitäten von Aromastoffen in Lebensmitteln. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 225-241. (1981)
Horváth György; Mile László: Egyes hazai élelmiszerek hozzáadott nátriumglutamát tartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 55-60. (1981)
Horváthné Mosonyi Magda; Rigó János; Hegedűsné Völgyesi Erzsébet: Növényi eredetű élelmi anyagok és élelmiszerek nyers rost és diétás rost tartalmának összehasonlító vizsgálata II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 199-204. (1981)
Kacskovics Miklós: Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. p. 258. (1981)
Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1980. évi XXVI. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. pp. 1-2. (1981)
Kottász József: Heltai László emlékezetére, 1899-1981. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 171-172. (1981)
Kuusi Taina; Tenhunen J.; Hirvi T.; Suihko M.: Quality properties of caraway seed from various sources. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 281-290. (1981)
Lásztity Radomir; Merész Péter; Békés Ferenc; Smied István; Zsigmond Attila: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 113-122. (1981)
Lévai Judit; Gasztonyi Kálmán: A gyilkos galóca és más citotoxikus hatású gombafajok toxikokémiai tulajdonságai : a gyilkos galóca és a fehér gyilkos galóca. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 123-134. (1981)
Molnár Pál: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése I. : a korszerűsítés főbb feladatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. pp. 3-12. (1981)
Nagy Tiborné; Ramon Fernandez; Dániel Péter: Kis alkoholtartalmú élelmiszerek etil-alkoholtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 69-75. (1981)
Neumann Ralph: Zur Standardisierung der sensorischen Lebensmitteluntersuchung. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 243-257. (1981)
Pazoła Z.; Sułkowska J.: Die Qualitätskontrolle der Lebensmittelkonzentrate. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 259-266. (1981)
Petres Jolán; Kárpáti György: Szójatermékek tripszin-inhibitor aktivitásának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 179-186. (1981)
Pollák Lászlóné: Ankét a Fővárosi Tanácsnál az élelmiszerek minőségéről : Budapest, 1980. december 11. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 81-84. (1981)
Pálosiné Szánthó Vilma; Vámosné Vigyázó Lilly; Párkányné Gyárfás Anna: A búza lipoxigenáz-aktivitásának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 187-193. (1981)
Roché Miguel O. Garcia; Pérez Luis Izquierdo; Bécquer Lombard Armando: Nitrate and nitrite contents in Cuban beer. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 303-306. (1981)
Rácz Endre: "Objektív élelmiszervizsgálati módszerek fejlesztése" c. 1980. évi kutatási beszámolók. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 210-213. (1981)
Rácz Endre: "Objektív élelmiszervizsgálati módszerek fejlesztése" c. kutatási beszámolók. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 109-112. (1981)
Selmeci György; Hanusz Béla: Almasav és tejsav gyors kimutatása és meghatározása borokból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 135-138. (1981)
Somogyi Valéria; André László: Színmérés, színkülönbség-meghatározás problémái gyorsfagyasztott parajkrémnél. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 61-68. (1981)
Szabó S. András: 5 év a Dubnai Atomkutató Intézetben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 159-165. (1981)
Szakál Sándor: A húsipari termékek higiéniai "minőségével" kapcsolatos fővárosi tapasztalatok az ötödik ötéves terv időszakában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 139-146. (1981)
Szarvas Tibor: Korszerű élelmiszer-mintavételi eljárás kialakításának feltételei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. pp. 13-18. (1981)
Tabekhia M. M.; El-Kady Samir; Ammar K. A.: Some physical treatments on wheat bran for producing dietary fiber. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 307-312. (1981)
Takó Éva: Az élelmiszerek minőségének 1980. évi alakulása és az ellenőrzések tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 89-108. (1981)
Temesvári János; Párkányné Gyárfás Anna; Vámosné Vigyázó Lilly: Módszer a kukorica peroxidáz-aktivitásának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 147-154. (1981)
Zala Péter; Klatsmányi János: Pálinkák metilalkohol tartalmának gázkromatográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 155-158. (1981)
Ács Pál: 50 éves a szombathelyi Megyei Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. pp. 31-37. (1981)
Ősz Józsefné: Virginiamycin, valamint virginiamycin és furazolidon egymás melletti meghatározása állat-tápszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 205-209. (1981)