Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 54.

1966

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 45-48. (1966)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 111-124. (1966)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 170-176. (1966)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 219-227. (1966)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 299-308. (1966)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 380-384. (1966)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 37-44. (1966)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 106-110. (1966)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 162-169. (1966)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 286-298. (1966)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. p. 379. (1966)

Balogh Jenő: A Budapesten forgalomba hozott vaj vízeloszlásának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 30-34. (1966)

Balogh Jenő: Márványsajt vízoldható illósav tartalmának alakulása érlelés és tárolás során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 330-344. (1966)

Borszéki Béla György: Málnaszörpalapú üdítőitalok tartósságának vizsgálata a tartósítószer (káliumszorbát), a hőmérséklet és a pH függvényében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 90-98. (1966)

Bátyai Jenő; Sarudi Imre: Élelmiszerek konyhasótartalmának merkurimetriás meghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 14-19. (1966)

Bíró Géza: A reduktáz-enzimpróba alkalmazása édesvízi halhús és édesipari készítmények mikrobiológiai szennyezettségének vizsgálatára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 315-322. (1966)

Csanád Imréné: Kenyérvizsgálati tapasztalatok 1965-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 103-105. (1966)

Dworschák Ernő; Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXV. : élelmi anyagaink kálium, nátrium, kalcium és magnéziumtartalma II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 71-75. (1966)

Gál Ilona Emma: Kapszicidin, a paprika új, szteránvázas alkotórésze. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 229-239. (1966)

Géczy György: А-vitamin stabilitását befolyásoló tényezők vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 277-282. (1966)

Horváth György; André László: Dobozos konzervek ónszennyeződése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 155-159. (1966)

Kacskovics Miklós: Vaj és margarin vízeloszlásának meghatározása indikátorpapír segítségével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 20-24. (1966)

Kiss Béla; Kovács József; Gyarmati László: Élelmiszerek toxikus szennyeződéseinek vizsgálata III. : vékonyréteg kromatográfiás módszer alkalmazása alkaloid szennyeződések kimutatására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 55-70. (1966)

Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1965. évi kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 1-2. (1966)

Kovács József: dr. Hazslinszky Bertalan emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 49-50. (1966)

Kovácsné Horák Lujza: Az étkezési ecetsav (MSZ 7488) és az erjedési ecet (MSZ 1659) felhasználása tartósítási célra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 82-89. (1966)

Kovácsné Márton Piroska: Új módszer húskészítmények fehérjetartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 25-29. (1966)

L. Soós Katalin: Élelmiszergázosítási kísérletek etilénoxiddal a gáz maradékok alakulásának megismerésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 132-141. (1966)

Lindner Károly: Tapasztalatok élelmi anyagok aminosavainak papírkromatográfiás meghatározásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 185-192. (1966)

Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXVIII. : zöldség- és gyümölcs félék szabadaminosav-tartalmának táplálkozási jelentősége. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 309-314. (1966)

Lukácsné Hágony Piroska: A lipidek papírkromatográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 207-212. (1966)

Nikodemusz István; Mikula Katalin: Aerob spórás baktériumok előfordulása romlandó élelmiszerekben különös tekintettel a Bacillus subtilisra és a Bacillus cereusra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 142-145. (1966)

Ojtózy Kristófné: Húskészítmények keményítőtartalmának meghatározására alkalmas módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 76-81. (1966)

Ojtózy Kristófné: Májas készítmények keményítő és glikogén tartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 323-329. (1966)

Pataky Mária: Hidegkonyhai készítmények mikrobiológiai és higiéniai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 146-154. (1966)

Pintér Imre; Krámer Magda; Kleeberg János: Hajfestőszerekben levő néhány aromás diamin kimutatása és mennyiségi meghatározása vékonyréteg-kromatográfia alkalmazásával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 193-200. (1966)

Ravasz László: A minőségjel alkalmazása Lengyelországban és hatása a minőség megjavításában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 160-161. (1966)

Sarudi Imre: Keverékindikátor alkalmazása vizek összes keménységének komplexometriás meghatározásához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 375-378. (1966)

Sarudi Imre: Megjegyzések ivó- és ásványvizek alkáliióntartalmának klasszikus módszerrel történő meghatározásához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 268-276. (1966)

Sarudi Imre: Pálinkák réztartalmának komplexometriás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 283-285. (1966)

Sarudi Imre: "Viróma" szörp magnéziumtartalmának közelítő meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 35-36. (1966)

Sarudi Imre: A tej kalcium tartalmának komplexometriás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 99-102. (1966)

Szeverényi Etel; Házkötő Éva: Gabona- és takarmányféleségek fehérjetartalmának vizsgálatáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 213-218. (1966)

Szőkéné Szotyori Katalin; Krámer Magda; Lindner Károly; Tarján Róbert: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXVI. : a női tej lipidjeinek zsírsavösszetétele. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 125-131. (1966)

Szőkéné Szotyori Katalin; W. Jurics Éva: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXVI. : eljárás gyümölcsök néhány P-vitamin hatású flavonoidjának papírkromatográfiás meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 249-257. (1966)

Telegdy-Kováts László; Lásztity Radomir: Foszfolipid-mono-(di-)glicerid típusú emulgeátor ("Emulthin M-C 501") hatásának vizsgálata a búzalisztből készült tészták reológiai tulajdonságaira és a kenyér minőségére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 51-54. (1966)

Telegdy-Kováts Magda; Szilasné Kelemen Magda; Nedelkovits János: Pörköltkávé vizes kivonatának meghatározására szolgáló néhány módszer kritikai összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 177-184. (1966)

Tóth Mihály: Szénhidrátok papírkromatográfiája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 201-206. (1966)

Török Piroska: A fővárosi üdítőitalok bakteriológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 345-356. (1966)

Varga János: Adatok a csokoládégyártás reológiai problémáihoz II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 258-267. (1966)

Varga János: Gabonafehérjék N-terminális aminosavai meghatározásának néhány módszertani kérdése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 240-248. (1966)

Varga Miklós; Tóth Elek: Szilvafajták gyümölcsszeszipari vizsgálata és minősítése laboratóriumban III. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 365-374. (1966)

W. Jurics Éva: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXIV. : néhány oxifahéjsav típusú cserzőanyag meghatározása növényi élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 3-13. (1966)

Örsi Ferenc; Kornéli Kamilla: Sütőipari termékek súlyalakulásának vizsgálata matematikai-statisztikai módszerekkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 357-364. (1966)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 29. 19:49:04 CEST.