Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 51.

1972

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. p. 87. (1972)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 163-164. (1972)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. (1972)

Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. (1972)

Aczél Attila; Selmeci György; Noske Ottó; Marik Mária: Butilhidroxitoluol (BHT) kimutatása és meghatározása étkezési sertészsírban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 129-134. (1972)

Dobray Endréné; Demel Ervinné: A körte légzésintenzitásának alakulása a relatív páratartalom függvényében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 267-274. (1972)

Dworschák Ernő; Hegedűs Mihály: A fehérje táplálkozási értékének változása hőkezelt tejporokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 105-114. (1972)

El-Nockrashy Soheir; Gajzágó Ildikó; Vámosné Vigyázó Lilly: A bolthálózatból származó trappista-sajt minták kémiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 257-266. (1972)

Exterde Sándor: Széndioxid-tartalom meghatározási módszerek összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 293-298. (1972)

Fehér Zsuzsanna: A "Gyulai kolbászkrém" - prezerv mikrobiológiai állapotának alakulása a szavatossági időn belül. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 299-303. (1972)

Gasztonyi Kálmán; Farkas Józsefné; Horváth Lórándné: A búza néhány vízoldható komponensének vizsgálata csírázás alatt. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 167-178. (1972)

Gál Ilona Emma: Fűszerek és élvezeti szerek minőségével kapcsolatos vizsgálatok 1971-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 161-163. (1972)

Gál Ilona Emma; Békés Imre: Gyors módszer koffein tájékoztató meghatározására pörköltkávéban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 115-120. (1972)

Gál Ilona Emma; Vajda Ödön: Tartósítóipari adalékanyagok mikrobiológiai szennyezettségének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 213-218. (1972)

Hegedüs Jánosné: Vízből kitenyésztett Streptococcus faecalis törzsek gyors differenciálása festék-gátlásos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 153-158. (1972)

Hegedűs Mihály: Élelmiszerek B12-vitamintartalmának meghatározása mikrobiológiai módszerrel I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 23-30. (1972)

Hegedűs Mihály: Élelmiszerek B12-vitamintartalmának meghatározása mikrobiológiai módszerrel II. : élelmiszereink B12-vitamintartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 197-200. (1972)

Kevei Jánosné: Fehér direkttermő szőlőből készült borok identifikálása gáz- és rétegkromatográfiával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 135-142. (1972)

Kevei Jánosné: Gyümölcspálinkák aromakivonatának gázkromatográfiás vizsgálata nagyobb hőmérsékleten II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 187-195. (1972)

Kieselbach Gyula: Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. p. 152. (1972)

Kieselbach Gyula: Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. (1972)

Kisfalvi József: A Budapesti Kereskedelmi Felügyelőség élelmiszerkereskedelmi és vendéglátóipari vizsgálatainak 1971. évi tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 83-87. (1972)

Kottász József: Az új szikvíz szabvány (MSZ 8808-72). In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 313-317. (1972)

Kottász József: Beszámoló a hatósági intézetek sörvizsgálatairól a Fővárosi és Megyei Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézetek 1971. évi vizsgálatai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 77-82. (1972)

Kottász József: Beszámoló az "Élelmiszervizsgálati Közlemények" 1971. évi XVII. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 1-2. (1972)

Kottász József: Beszámoló az "Élelmiszervizsgálati Közlemények" 1972. évi XVIII. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. p. 236. (1972)

Kottász József: Dr. Kieselbach Gyula emlékezetére, 1891-1972. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. p. 235. (1972)

Kottász József: Dr. Telegdy Kováts László professzor 70 éves. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 233-234. (1972)

Koudela Sztaniszlav; Cieleszky Vilmos: A gyomirtó és növekedésszabályozó szerek felhasználásával kapcsolatos élelmezésegészségügyi problémák I. : a problémakör általános ismertetése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 243-256. (1972)

Kovács József: Az élelmiszerek radioaktív szennyezettségének 1971. évi vizsgálati adatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 57-75. (1972)

Kovács József; Haroun Ibrahim Aly: Élelmiszerek toxikus szennyeződéseinek vizsgálata IV. : higany szennyeződés meghatározása halakban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 17-22. (1972)

Kovácsné Horák Lujza: Dr. Kárpáti Zoltán emlékezetére, 1909-1972. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 165-166. (1972)

Kozma Tiborné: Illó karbonil-vegyületek meghatározása gyümölcsaromákban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 121-128. (1972)

Krámer Mihályné: A repceolaj biológiai hatásának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 275-285. (1972)

Kulcsár Ferenc; Selmeci György; Csernai László: Káliumtartalom meghatározása élelmiszerek hamujából Cserenkov sugárzással I. : a kálium meghatározás méréstechnikai feltételei színtelen oldatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 201-205. (1972)

Lindner Károly: Gyümölcsalapanyagok cukortartalmának táplálkozási jelentősége. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 237-242. (1972)

Nikodemusz István: Húskészítmények mikroflórájának vizsgálata Kubában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 305-311. (1972)

Ojtózy Kristófné: Halkészítmények minőségének alakulása 1971. évben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 159-160. (1972)

Rajky Antalné; Vajda Ödön: Korszerű laboratóriumi műszerek a Lipcsei Vásáron. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 321-328. (1972)

Rakovszky László: Szabálysértési eljárások tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 318-320. (1972)

Ravasz László: Minőségvédelmi oktatás az élelmiszer- és vegyiáru nagykereskedelmi vállalatoknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 329-332. (1972)

Rőmer Károly; Szőnyi Jánosné: Szintetikus szerves élelmiszer-színezékek vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 143-146. (1972)

Siska Elemér: Hamuoldatok káliumtartalmának meghatározása amperometriás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 147-151. (1972)

Soós Katalin: Poliaromás szénhidrogének meghatározása ásványolajtermékekben és élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 45-55. (1972)

Szakál Sándor: A húsok és húskészítmények higiéniájának alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1970-71. évi vizsgálatai és ellenőrzései alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 219-232. (1972)

Szakál Sándor; Lombai György: Géppel szeletelt sonkák mikrobás szennyezettségének alakulása különböző évszakokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 287-292. (1972)

Törley Dezső; Nedelkovits János; Örsi Ferenc; Gy. Vadon Erika: Gyors fehérjemeghatározási módszer alkalmazása egyes élelmiszerek vizsgálatánál I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 179-186. (1972)

Vajda Ödön: Az élelmiszerek minősége a fővárosban 1971-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 3-15. (1972)

Varjú Mihály: Égetett szeszek Fe-, Cu-, Ca-, Mg-, Na-tartalmának meghatározása atomabszorpciós módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 207-212. (1972)

Vámosné Vigyázó Lilly; Pozsárné Hajnal Klára; Vajdicsné Ábrok Erzsébet; Hegedűsné Völgyesi Erzsébet: Módszer tejalvasztó enzimkészítmények proteolitikus aktivitásának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 31-43. (1972)

Zetelaki Zoltánné; Vas Károly: A pektinbontó enzimek hatása és aktivitásuk meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 93-104. (1972)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 23:31:37 CEST.