Vissza |
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. (1973)
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. p. 102. (1973)
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 293-294. (1973)
Hazai lapszemle ; Személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. p. 336. (1973)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. (1973)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. (1973)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. (1973)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. (1973)
Személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. p. 222. (1973)
Személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. p. 294. (1973)
Antal István: Király László emlékezetére : 1923-1973. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. p. 231. (1973)
Bende Ede; Szabó András: Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 331-335. (1973)
Bende Ede; Szabó András: A tej kálium és kalcium tartalmának közvetlen meghatározása lángfotométerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 77-81. (1973)
Berezvai Ferenc; Horváth István: A tej és tejtermékek minőségének alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1972. évi ellenőrző vizsgálatai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 241-248. (1973)
Bátai Tivadar: A szeszről szóló új jogi szabályozásról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 287-290. (1973)
Bíró Géza: 20 éves a Húsipari Állatorvosi Ellenőrző Szolgálat. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. p. 295. (1973)
Czuczy Péter; Pintér Imre: Ciklamátok meghatározása egyes ciklamáttartalmú készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 97-101. (1973)
Dömsödi Ferenc; Hegyesi László: Élelmiszerek kloridtartalmának merkurimetriás meghatározása potenciometriás végpontméréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 321-325. (1973)
El-Nockrashy Soheir; Gajzágó Ildikó; Vámosné Vigyázó Lilly: Adatok a trappista-sajt kémiai összetételének változásához az érés folyamán I. : a nedvességtartalom, az összes és az oldható fehérjetartalom, valamint a szabad aminosavak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 59-75. (1973)
El-Nockrashy Soheir; Vámosné Vigyázó Lilly: Adatok a trappista-sajt kémiai összetételének változásához az érés folyamán II. : a zsír-, az összes és illő savtartalom, a pH és a cukorbomlás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 123-132. (1973)
Gomola György: A jogalkalmazás jogpolitikai irányelvei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 349-350. (1973)
Gomola György: A tisztességtelen haszon megállapításának irányelveiről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 291-292. (1973)
Gál Ilona Emma: Antimikrobás hatóanyagok élelmiszereinkben és nem specifikus kimutatásuk, különös tekintettel a konzervipari termékekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 177-184. (1973)
Hídvégi Imréné; Kunos Erzsébet: A baromfiipari termékek 1972. évi minőségalakulásának értékelése a hatósági élelmiszerellenőrző és vegyvizsgáló intézetek vizsgálatai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 345-347. (1973)
Kottász József: 20 éves a "Szeszipar". In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. p. 228. (1973)
Kottász József: 20 éves az Országos Borminősítő Intézet. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. p. 142. (1973)
Kottász József: Beszámoló a sörök minőségének alakulásáról a Fővárosi és Megyei Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézetek 1972. évi vizsgálatai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 147-152. (1973)
Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1973. évi XIX. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 297-298. (1973)
Kovács József: Élelmiszer radioaktív-szennyezettségi vizsgálatok 1972-ben és ezek értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 11-28. (1973)
Kőhegyi Imre; Molnár Pál: Gramoxoneval kezelt termény paraquat-maradék vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 327-330. (1973)
Lendvai Ildikó; Mihályiné Kengyel Vilma; Zukál Endre: Hőkezelt hús és húsfehérje-preparátumok kénhidrogén-tartalmának alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 185-198. (1973)
Lengyel Júlia: Étkezési és gyógyászati célra használható zselatin ionizációs sugárzásra bekövetkező változásai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 43-50. (1973)
Lóránt Béla: Beszámoló a Fővárosi Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet jubiláris munkaértekezletéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 351-352. (1973)
Mahr Magda: Takarmányanyagok hamutartalmának meghatározása vezetőképesség méréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 207-212. (1973)
Máramarosi György; Kiss György: "Házi"-tészta gyártásának vizsgálata az új MSz 11912-72 szabvány tükrében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 225-228. (1973)
Nikodemusz István; Otero y Rodriguez Eduardo; Bravo y Almaguer de Argüelles María Caridad; Fernandez у Ibarguren Magalis: Hidegtűrő mikróbák jelentősége tengeri eredetű termékek romlásában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 257-260. (1973)
Phiniotis Elias: A szőlőlé fenolanyagai, tulajdonságai és meghatározási módja. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 199-206. (1973)
Pintér Imre; Czuczy Péter: A ciklamátok biológiai hatása és egészségügyi megítélése : irodalmi összefoglaló. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 29-34. (1973)
Rodler Imre; Engert Imre; Szőllőssy Lászlóné: Tojáskrém tartalmú cukrászipari készítmények által okozott ételmérgezések megelőzése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 153-160. (1973)
Salló Balázs: Könyvszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. p. 224. (1973)
Salló Balázs: Minőségvédelmi Ankét a Fővárosi Tanácsnál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 229-230. (1973)
Selmeci György: A húsipari termékek minőségalakulása 1972-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 337-343. (1973)
Simkovits Gabriella: A poli(vinil-klorid) (PVC)-féleségekkel szemben támasztott élelmezésegészségügyi követelmények és gyors vizsgáló módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 103-113. (1973)
Siska Elemér: Hamuoldatok káliumtartalmának meghatározása közvetett, voltametriás titrálással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 115-121. (1973)
Soós Katalin: Hazai gabonafélék karcinogén poliaromás szénhidrogén szennyezettségének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 299-307. (1973)
Spanyár Pál: Dr. Kiszel Józsefné Dr. Richter Margit emlékezetére, 1914-1972. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 95-96. (1973)
Szabolcs László; Rácz Endre: Növényvédőszer-maradékok vizsgálata gyorsfagyasztott élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 315-320. (1973)
Szabolcs László; Rácz Endre: A hűtőipari termékek minőségének alakulása 1972-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 143-146. (1973)
Szabó András; Bende Ede: Módosított eljárás húskészítmények keményítőtartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 223-224. (1973)
Szabó András; Bende Ede; Hajós Péter: Új módszer sörök és üdítőitalok széndioxid tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 249-256. (1973)
Szentesi György: Szakmai hírek - Élelmiszerhigiéniai tanácskozás Békéscsabán. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. p. 354. (1973)
Szilasné Kelemen Magda; Baráth Ágnes: Néhány klorogénsav meghatározási módszer kritikai tanulmányozása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 161-176. (1973)
Szilli Márta: Az amilázok szerepe a sütőipari technológiában és az alfaamiláz aktivitás mérése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 51-58. (1973)
Szilágyi József: Az élelmiszerek 1972. évi minőségalakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 3-9. (1973)
Szilágyi József; Szántóné Németh Éva: Dohánylevelek objektív átvétele szín szerint. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 261-271. (1973)
Tatár A.: Könyvszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. p. 114. (1973)
Tatár Abert: Élelmiszerszínezékek azonosításának egyes problémái különös tekintettel a hazai élelmiszeripar által felhasznált import élelmiszerekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 309-314. (1973)
Téren József; Selmeci György; Aczél Attila: Adatok a tejsavas erjesztéssel tartósított zöldparadicsom mikrobiológiai tulajdonságaihoz. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 91-93. (1973)
Uzonyi Györgyné: Eljárás az előrecsomagolt tejtermékek súlytűrésének megállapítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (19) 5. pp. 273-280. (1973)
Varga János: A gliadin gélkromatográfiás frakcionálásának néhány újabb eredménye. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (19) 5. pp. 233-240. (1973)
Vámos Gyula; Nemes Ilona: Fekál coli kimutatása élelmiszerekből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 281-286. (1973)
Vámos Károlyné; Gábor Miklósné: L-aszkorbinsav mennyiségi meghatározása berlinikék színreakció alapján, fotometriás kiértékeléssel I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 83-89. (1973)
Wagner Attila: A tej- és juhtej termékek pasztőrözött eredetének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 213-222. (1973)
Wagner Attila; Merényi Imre; Dobos Kovács Mária: A termelői nyerstej kazeintartalmának gyors meghatározása különös tekintettel a kóros tejekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 133-138. (1973)
Árvai Sándor: Gabonaipari termékek minősége a hatósági élelmiszerellenőrző és vegyvizsgáló intézetek vizsgálatai alapján, 1972. évben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 139-141. (1973)
Örsi Ferenc: Fűszer oleorezinek acetontartalmának gázkromatográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 35-42. (1973)