Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 62.

1962

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 74-80. (1962)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 134-144. (1962)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 195-204. (1962)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 246-251. (1962)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 306-312. (1962)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 372-376. (1962)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 72-73. (1962)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 126-133. (1962)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 184-194. (1962)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 244-245. (1962)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 303-305. (1962)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 363-371. (1962)

Almási Elemér; Molnár Dávid: Gyorsfagyasztott gyümölcsök barnulása II. : polifenolok minőségi kimutatása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 99-105. (1962)

Berki Ferenc: Megfigyelések a vanillincukor elszíneződésével kapcsolatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 115-120. (1962)

Bátyai Jenő: Beszámoló a szegedi élelmiszeripari ankétról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. p. 290. (1962)

Bátyai Jenő: Háztartásvegyipari és kozmetikai cikkek ellenőrzése és vizsgálata során szerzett tapasztalatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 241-243. (1962)

Bíró Géza: Cukoroldat hatása penészspórák hőtűrésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 171-173. (1962)

Csizmadia György; Lóránt Béla: Autoszifon palackhoz való széndioxidos patronok vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 227-230. (1962)

Gyarmati László; Dávid Gábor; Kovács József: Élelmiszerek toxikus szennyeződéseinek vizsgálata II. : alkaloid szennyeződések kimutatása az élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 153-157. (1962)

Gál Ilona Emma: Teaitalok sorozatvizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 220-226. (1962)

Gánti Tibor: Vizsgálatok az élesztők tárolásával kapcsolatban I. : a gyártás különböző fázisaiból származó élesztők tárolhatósága. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 333-336. (1962)

Géczy György: Módosított eljárás А-vitamin mennyiségi meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 49-54. (1962)

Hajdú Imre: Ajakrúzsok vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 55-64. (1962)

Hajós György: Beszámoló az О. I. V. Analitikai Albizottságának Párizsban 1962. május hó 7-9. között megtartott IV. konferenciájáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 361-362. (1962)

Heltai László: A Konzervipari Tárcaközi Minősítő Bizottságok munkájáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 70-71. (1962)

Heltai László; Spanyár Pál: A konzervipari termékek érzékszervi értékelésének nehézségei és az egységesebb minősítés feltételei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 283-289. (1962)

Jákó Nóra; Sajó Zoltán: Rizsfajták főzési minősége vizsgálatának újabb eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 337-344. (1962)

Kalmár Zoltán: Beszámoló a II. Országos Gombászati Vándorgyűlésről és Gombakiállításról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. p. 297. (1962)

Kottász József: Beszámoló az "Élelmiszervizsgálati Közlemények" 1961. évi kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 1-3. (1962)

L. Hágony Piroska; Jáky Miklós: Kondenzált foszfátok kvalitatív és kvantitatív vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 145-152. (1962)

Lindner Károly: Beszámoló a Wiesbadenben 1962. április 25-28 között megrendezett IV. Nemzetközi CIQ Kongresszusról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 236-238. (1962)

Lindner Károly; Krámer Mihályné; Nagy Ferenc; Szőke Sándorné: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XI. : húskészítményekhez felhasznált egyes vágóhídi termékek táplálkozási értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 315-322. (1962)

Lutter Béla: dr. Mauchs Elemérné, dr. Károly Erzsébet emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 205-206. (1962)

Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképző anyagokkal lazított édesipari liszetesáruk reológiai vizsgálata V. : a tárolás és a csomagolás hatása a reológiai sajátságokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 265-268. (1962)

Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképző anyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata IV. : a tojássárga mennyisége és a sütési idő befolyása a reológiai tulajdonságokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 214-219. (1962)

Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőanyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata III. : a liszt és a habképző anyagok befolyása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 91-98. (1962)

Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőkkel lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata II. : a tárolási idő és a zsírtartalom befolyása a reológiai tulajdonságokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 41-48. (1962)

Lóránt Béla: Diklórfenol meghatározása pálinkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 158-160. (1962)

Lóránt Béla: Halogéntartalmú anyagok meghatározása kozmetikai és szappanipari készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 161-166. (1962)

Nagy Ferenc; Sohár Judit: Adatok az élelmiszerszínezékek oszcillopolarográfiás vizsgálatához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 106-114. (1962)

Nagylucskay Sándor: Nikotinmeghatározási módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 323-332. (1962)

Ojtózy Kristófné; Csehi Gabriella: Húskészítmények nitrittartalmának meghatározása gyors módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 167-170. (1962)

Palotás József: Dr. Rom Pál emlékezetére, 1902-1962. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 313-314. (1962)

Pápa Miklós: A minőségvizsgálatok statisztikai feldolgozása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 298-302. (1962)

Rajky Antalné: Tapasztalatok az egységes élelmiszervizsgálati módszerek kidolgozásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 239-241. (1962)

Ravasz László; Székely Péter: Fondancukorkák állagának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 28-31. (1962)

Sebők Lajos: A kávé minőségalakulása III. : eszpresszó kávé. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 277-282. (1962)

Sohár Pálné; Cieleszky Vilmos: Az élelmiszerszínezékek (festékek) felhasználásával kapcsolatos rendelkezések fejlődése Magyarországon : az élelmiszerszínezékek (festékek) vizsgáló módszerei I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 253-264. (1962)

Somfay Márta: Táblázatok szénsavas üdítőitalok szárazanyagtartalmának meghatározásához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 11-12. pp. 345-360. (1962)

Spanyár Pál; Kevei Jánosné: Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal IX. : alumíniumtartalom meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 4-16. (1962)

Sándi Emil: Inszekticid foszfátészterek kimutatása és meghatározása növényi anyagokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 17-27. (1962)

Telegdy-Kováts Magda; Varga Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XI. : adatok a vaj és margarin összetételének változásához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 83-90. (1962)

Timár Judit: Az alkáliföldfémek szétválasztása ioncserélő kromatográfiás eljárással : II. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 174-180. (1962)

Torbágyi-Novák László: Beszámoló az ISO/TC 34 "Mezőgazdaság élelmezési termékei" SC 7 "Fűszerek" albizottságának 1962. június 18-21. között Párisban tartott üléséről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 291-296. (1962)

Törley Dezső; Nedelkovits János: Az ehető és mérges gombák kémiai összetételéről II. : a hamutartalom. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 34-40. (1962)

Török Szilveszter: Széndioxid meghatározása szénsavas üdítőitalokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 181-183. (1962)

Vajda Ödön: Az élelmiszerek és élvezeti cikkek minősége 1961-ben Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézete vizsgálatai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 121-125. (1962)

Vajda Ödön: III. Élelmiszeripari Tudományos Ülésszak. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 231-235. (1962)

Vajda Ödön: Élelmiszerek minősítésére alkalmazható mikrobiológiai módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 269-276. (1962)

Vajda Ödön; Zoltán Tamás: Élelmiszerek minőségének ellenőrzése a Csehszlovák Szocialista Köztársaságban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 65-69. (1962)

Varga Károly: A szója keserűtlenítésének vizsgálatáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 207-213. (1962)

Woynarovich Elek: Maucha Rezső emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 81-82. (1962)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 22:38:26 CEST.