Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 55.

1975

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. p. 288. (1975)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. p. 340. (1975)

Lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. (1975)

Szakmai személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. p. 223. (1975)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 93-95. (1975)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 158-159. (1975)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 338-339. (1975)

Abd Allah M. A.; Abu Salim Ferial M.; Goma M. A.: Glyceride structure of mango seed (Mangifera indica) oil. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 53-57. (1975)

Biliczky László; Csiszár Ferenc: Stabilizing effect of some antioxidants on the pigments of powdered red paprika (Capsicum annuum var. L.). In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 47-52. (1975)

Békés Ferenc; Monori Sándor: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata II. : a purotionin izolálásának metodikai problémái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 163-171. (1975)

Drucker Tamás: Takarmányok F-2 toxin (zearalenone) tartalmának kémiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 59-65. (1975)

Dworschák Ernő; Örsi Ferenc: Triptofán és glükóz közötti Maillard-reakció vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 172-179. (1975)

Dósáné Dobos Kovács Mária; Nagy István: A Thiry-féle Coli- és Eccotrop táptalajok használhatósága a tej és tejtermékek bakteriológiai vizsgálata céljából. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 133-141. (1975)

El-Bahrawy Shawky; Goma Mahfooz: A kereskedelemből származó fagyasztott és felengedett húsminták mikrobiológiai vizsgálata Egyiptomban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 209-211. (1975)

El-Kady Samir; Ammar Kamal; Harras A.; El-Behairy Mohamed: Különböző termesztési módok hatása a paradicsom összetételére és minőségére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 330-335. (1975)

El-Warraki A. G.; Abdel Aziz M. A.; Goma M. A.; El-Zifzaf S. Y.: Changes in the lipids of frozen chickens. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 318-323. (1975)

Gajzágó Ildikó; Vámosné Vigyázó Lilly: Gyümölcs-félék enzimes barnulásának mérése Spekol spektrokoloriméterrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 117-126. (1975)

Gomola György: Fővárosi Élelmiszerminőségvédelmi ankét. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 91-92. (1975)

Harkayné Vinkler Margit: A fűszerpaprika színezéktartalmának meghatározására szolgáló Benedek-féle és a vékonyrétegkromatográfiás módszer összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 195-201. (1975)

Hegyi Zoltánné: Ivády László emlékezetére : 1912-1975. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. p. 224. (1975)

Horváth György; Filvig Gyula; Varga Zsuzsanna: Fűszerpaprika őrlemények vastartalmának vizsgálata spektrofotometriás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 324-329. (1975)

Horváth Éva; Papp Lajos; Posta József; Banka Éva: Higanytartalom meghatározása a Hortobágyi Halgazdaság állományában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 215-221. (1975)

Kacskovics Miklós: Dr. Szabó Endre : 1892-1974. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. p. 160. (1975)

Kiessling I.; Räuber H. I.: O važnyh diâ tehnologičeskogo processa izgotovleniâ strukturno-mehaničeskih svojstvah farša svežej syrokopčenoj kolbasy. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 275-279. (1975)

Kismarton Károly: Az élelmiszerek minőségének 1974. évi alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 97-106. (1975)

Kiss György; Kaskötő Zoltán: Homogenizált tejföl gyártásának minőségi tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 202-208. (1975)

Konecsni István: Természetes eredetű toxikus szennyezésektől eredő mérgezési esetek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 73-77. (1975)

Kottász József: 25 éves az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI). In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. p. 222. (1975)

Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1974. évi XX. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 1-2. (1975)

Kottász József: Megemlékezés a Fővárosi Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet Jubileumi Évkönyvéről és az Intézet újjászületésének három évtizedes évfordulójáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 79-90. (1975)

Kottász József: A tanácsok megalakulásának 25 éves évfordulójáról... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 161-162. (1975)

Kottász József; Nedelkovits János: A 150 éves Magyar Tudományos Akadémia és az Élelmiszertudomány kapcsolata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 229-238. (1975)

Kovács József: Vizsgálati módszerek jelentősége a korszerű élelmiszer minősítésben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 3-6. (1975)

Kovács József: A hazai élelmiszerek radioaktív szennyezettségének adatai és a vizsgálati módszerek fejlesztésével kapcsolatos kutatások 1974-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 107-116. (1975)

Lásztity Radomir: Élelmiszerek reológiai sajátságai és mérésük alapelvei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 239-250. (1975)

Major József: Beszámoló a III. Élelmiszeranalitikai módszertani szimpóziumról : élelmiszerek reológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 336-337. (1975)

Mattyasovszky Pál: Styrol pirolízistermékeinek gázkromatográfiás vizsgálata borban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 142-151. (1975)

Molnár Pál: Anwendung des Ridgelimeters für die Qualitätsbewertung von flüssigen Apfelpektinextrakten. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 13-23. (1975)

Monori Sándor; Rékasi Tibor; Békés Ferenc: Takarmánykeverékek szintetikus antioxidáns tartalmának vizsgálata II. : az "XAX" antioxidáns meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 127-132. (1975)

Mühle T.; Tscheuschner H. D.: Reologičeskie svojstva i kačestvo šokoladnyh mass. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 251-274. (1975)

Petró Ottóné; Szárföldi Józsefné: Paradicsom és paradicsomkészítmények vízgőzzel illő aromaanyagainak gázkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 29-39. (1975)

Príhoda I.: Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 280-283. (1975)

Pyrcz Jan: Adaptation of an enzymatic method for the determination of ethanol in meat products. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 41-46. (1975)

Schuman Róbert; Kacskovics Miklós: Néhány élelmiszer radioaktiv szennyezettségének alakulása Pécs körzetében 1963 és 1973 között. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 67-72. (1975)

Selmeci György; Aczél Attila: A butilhidroxitoluol (BHT) meghatározása étkezési sertészsírból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 298-305. (1975)

Selmeci György; Aczél Attila; Péter Szilveszter: A nitrát-ion direkt meghatározása húsipari termékekből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 187-194. (1975)

Szabó András; Bende Ede: Adatok egyes élelmiszerek lángfotometriásan mért stroncium és cézium mennyiségének értékeléséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 212-214. (1975)

Szentpétery Katalin: A Cola-típusú üdítőitalok mikroflórája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 3. pp. 152-157. (1975)

Szilágyi József; Spanyár Pál: A mezőgazdasági eredetű élelmiszeripari nyersanyagok objektív minősítésére vonatkozó hazai kutatások 1974. évi eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 180-186. (1975)

Szilágyi József; Spanyár Pál: A mezőgazdasági eredetű élelmiszeripari nyersanyagok objektív minősítésére vonatkozó hazai kutatások újabb eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 7-12. (1975)

Truyen Tran The: A tejpor szabad zsírtartalmát és oldhatóságát befolyásoló néhány tényező vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 306-312. (1975)

Uchman Waldemar; Wojciechowski Jacek; Pikul Jan: Determination of iron and tin in canned meat. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 284-287. (1975)

Örsi Ferenc: Kombinált szenzorikus próba alkalmazása pörköltkávé minőségének számszerű értékelésénél. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 1-2. pp. 25-28. (1975)

Örsi Ferenc; Major József: Műszeres és szenzorikus reológia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 289-297. (1975)

Örsi Ferenc; Varga János; Major József: Összefüggés friss és elkészített marhahús szenzorikus és műszeres puhaságmérési eredményei között. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 313-317. (1975)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 21:11:12 CEST.