Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 62.

2022

MTA Élelmiszeranalitika és -minőség Munkabizottság hírei : 2022 II. negyedévi (április 22.) ülésén elhangzott előadások rövid összefoglalói - Téma: szénhidrátanalitika és - minősítés. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3946-3948. (2022)

MTA Élelmiszeranalitika és Minőség Munkabizottsága hírei 2022 március. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3829-3830. (2022)

News of the Food Analysis and Quality Working Committee of the Hungarian Academy of Science March 2022. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3831-3832. (2022)

News of the MTA Working Committee of Food Analysis and Classification : short summaries of the presentations of 2nd quarter of 2022 - analysis and classification of carbohydrates. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3949-3951. (2022)

Bene Zsuzsanna; Oláhné-Horváth Borbála; Kneip Antal; Balling Péter: Examination of skin-fermented natural wines. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 3973-3981. (2022)

Bene Zsuzsanna; Oláhné-Horváth Borbála; Kneip Antal; Balling Péter: Héjon erjesztett natúrborok vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 3964-3972. (2022)

Benedek Csilla; Veresné Bálint Márta: Characteristics and uses of propolis. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4028-4035. (2022)

Benedek Csilla; Veresné Bálint Márta: A propolisz jellemzői és felhasználási lehetőségei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4020-4027. (2022)

Biró Barbara; Koren Dániel; Lichthammer Adrienn; Veresné Bálint Márta; Gere Attila; Kókai Zoltán: Relationships amongst phenylthiocarbamide sensitivity, body composition, coffee and tea consumption. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3855-3865. (2022)

Biró Barbara; Koren Dániel; Lichthammer Adrienn; Veresné Bálint Márta; Gere Attila; Kókai Zoltán: A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3844-3854. (2022)

Burmistrova Olga; Burmistrov Eugene; Naumova Natalia; Lukin Aleksandr; Betz Julia: Nyúlhús tápértéke a nagy csalán (Urtica dioica) nyulak takarmányozásában történő felhasználása esetén. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3807-3817. (2022)

Burmistrova Olga; Burmistrov Eugene; Naumova Natalia; Lukin Aleksandr; Betz Julia: The nutritional value of rabbit meat when using stinging nettle (Urtica dioica) in the ration of rabbits. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3818-3828. (2022)

Bánáti Diána: Flexitarianism - the sustainable food consumption? In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4075-4091. (2022)

Bánáti Diána: Flexitariánus étrend - a fenntartható táplálkozás? In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4058-4074. (2022)

Bánáti Diána; Gyimes Ernő: Terminology of plant-based meat alternatives : a survey among Hungarian food science, food technology and nutrition experts. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4272-4280. (2022)

Bánáti Diána; Gyimes Ernő: A növényi alapú hús helyettesítő élelmiszerek szakmailag elfogadható megnevezése : felmérés magyar élelmiszer-tudományi, -technológiai és táplálkozástudományi szakemberek körében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4263-4271. (2022)

Békés Ferenc: Inside-outside view on the international recognition of cereal research of the Department. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4131-4142. (2022)

Békés Ferenc: A tanszéki gabonakutatások nemzetközi megítélése "külső-belső" szemmel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4119-4130. (2022)

Felkai Beáta Olga; Kuti Beatrix: Az élelmiszeripar helyzete és fejlesztési irányai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4245-4253. (2022)

Felkai Beáta Olga; Kuti Beatrix: Situation and development trends of the food industry. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4254-4262. (2022)

Gergely Szilveszter: "Ahogy a csillag megy az égen" - egy infravörös fényírda élete. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4213-4223. (2022)

Gergely Szilveszter: "Like stars are moving in the sky" - life of an infrared photographic studio. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4224-4234. (2022)

Hajdinák Péter; Szarka András: Cell death in plant protection: improving the security of food supply by the means of molecular biology. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4240-4244. (2022)

Hajdinák Péter; Szarka András: Sejthalál a növényvédelemben: az élelmiszer-ellátás biztonságának növelése molekuláris biológiai módszerekkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4235-4239. (2022)

Jakucs Levente; Óré-Sütő Berta Vanda: Initial microbiological experience in small-scale fruit beer product development. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3877-3887. (2022)

Jakucs Levente; Óré-Sütő Berta Vanda: Kisüzemi gyümölcsös sör termékfejlesztésének kezdeti mikrobiológiai tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3866-3876. (2022)

Kormosné Bugyi Zsuzsanna; Muskovics Gabriella; Schall Eszter; Török Kitti; Hajas Lívia; Scherf Katharina; Xhaferaj Majlinda; Koehler Peter; Schoenlechner Regine; D'amico Stefano; Poms Roland; Tömösközi Sándor: Classics in a new perspective: gluten as a special food safety and analytical challenge. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4190-4198. (2022)

Kormosné Bugyi Zsuzsanna; Muskovics Gabriella; Schall Eszter; Török Kitti; Hajas Lívia; Scherf Katharina; Xhaferaj Majlinda; Koehler Peter; Schoenlechner Regine; D'amico Stefano; Poms Roland; Tömösközi Sándor: Klasszikus témák új megvilágításban: a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4180-4189. (2022)

Lukin Aleksandr; Babina Olga; Pirozhinsky Sergey: Effect of a compound bio-preservative on microbiological indicators and shelf life of fresh pork chops. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3937-3945. (2022)

Lukin Aleksandr; Babina Olga; Pirozhinsky Sergey: Összetett bio-tartósítószer hatása a friss sertéskaraj mikrobiológiai mutatóira és eltarthatóságára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3928-3936. (2022)

Molnár Judit; Vasas Dávid; Kalocsai Renátó; Szakál Tamás; Ahmed Mukhtar H.: Egysejt-fehérje előállítása állati takarmányozáshoz fermentációs biotechnológiával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3888-3895. (2022)

Molnár Judit; Vasas Dávid; Kalocsai Renátó; Szakál Tamás; Ahmed Mukhtar H.: Production of single cell protein by the fermentation biotechnology for animal feeding. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3896-3903. (2022)

Naumova Natalia; Lukin Aleksandr; Velisevich Evgenii; Minashina Irina; Pirozhinsky Sergey; Eremina Yulia: Bogyós és más gyümölcs nyersanyagok hamisításáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3734-3739. (2022)

Naumova Natalia; Lukin Aleksandr; Velisevich Evgenii; Minashina Irina; Pirozhinsky Sergey; Eremina Yulia: On adulteration of fruit and berry raw materials. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3740-3745. (2022)

Répás Zoltán; Győri Zoltán: Determination of the nutrient content of crops from different countries. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3763-3778. (2022)

Répás Zoltán; Győri Zoltán: Különböző országokból származó termések tápanyagtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3746-3762. (2022)

Salgó András: Traditions and renewals : commemoration in the 100th anniversary the foundation of Department of Food Chemistry at BME. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4113-4118. (2022)

Salgó András: Tradíciók és megújulások : megemlékezés a BME Élelmiszerkémia Tanszék alapításának 100. évfordulóján - a visszatekintő előadás szövege. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4107-4112. (2022)

Schall Eszter; Török Kitti; Juhászné Szentmiklóssy Marietta; Németh Renáta; Tömösközi Sándor: Development of separation techniques for complex characterization of plant proteins and carbohydrates. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4206-4212. (2022)

Schall Eszter; Török Kitti; Juhászné Szentmiklóssy Marietta; Németh Renáta; Tömösközi Sándor: Elválasztástechnikai módszerek fejlesztése növényi fehérjék és szénhidrátok komplex jellemzésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4199-4205. (2022)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. p. 3833. (2022)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. p. 3952. (2022)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4092-4093. (2022)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. p. 4281. (2022)

Szalay Anna: Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. p. 3834. (2022)

Szalay Anna: Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. p. 3953. (2022)

Szalay Anna: Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4094-4095. (2022)

Szalay Anna: Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. p. 4282. (2022)

Süle Judit; Varga László; Hatvan Zoltán; Kerényi Zoltán: Application of an in vitro test system for the selection of probiotic bacterial strains. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3916-3927. (2022)

Süle Judit; Varga László; Hatvan Zoltán; Kerényi Zoltán: In vitro tesztrendszer alkalmazása probiotikus baktériumtörzsek szelektálására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3904-3915. (2022)

Tölgyesi Ádám: Egy LC-MS/MS alapú élelmiszer-vizsgálati módszer nemzetközi szabványosítása: egységesen elfogadott vizsgálati eljárás kidolgozása Alternaria toxinokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3716-3724. (2022)

Tölgyesi Ádám: International standardization of an LC-MS/MS based food analytical method: development of a generally accepted test procedure for Alternaria toxins. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3725-3733. (2022)

Tölgyesi Ádám; Girincsi Evelin; Hermann Viktória; Simon Andrea; Bálint Mária: Determination of fat-soluble vitamins A, D2, D3, E and K3 by isotope dilution and LC-MS/MS instrument assembly. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 3994-4005. (2022)

Tölgyesi Ádám; Girincsi Evelin; Hermann Viktória; Simon Andrea; Bálint Mária: Zsírban oldódó A-, D2-, D3-, E- és K3-vitaminok meghatározása izotóphígítással és LC-MS/MS műszeregyüttessel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 3982-3993. (2022)

Tömösközi Sándor; Kormosné Bugyi Zsuzsanna; Németh Renáta; Schall Eszter; Farkas Alexandra; Jaksics Edina; Juhászné Szentmiklóssy Marietta; Muskovics Gabriella: Recent past, present and hoped-for future of cereal science and plant protein research. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4161-4179. (2022)

Tömösközi Sándor; Kormosné Bugyi Zsuzsanna; Németh Renáta; Schall Eszter; Farkas Alexandra; Jaksics Edina; Juhászné Szentmiklóssy Marietta; Muskovics Gabriella: A gabonatudományi és növényi fehérje kutatások közelmúltja, jelene és remélt jövője. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 4. pp. 4143-4160. (2022)

Ungai Diána; Sipos Péter; Győri Zoltán: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4006-4012. (2022)

Ungai Diána; Sipos Péter; Győri Zoltán: Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4013-4019. (2022)

Varga-Kántor Andrea; Alexa Loránd; Topa Emőke; Kovács Béla; Czipa Nikolett: Determination of the macroelement content of breads fortified with different spices and their contribution to the nutrient reference value. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4047-4057. (2022)

Varga-Kántor Andrea; Alexa Loránd; Topa Emőke; Kovács Béla; Czipa Nikolett: Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 3. pp. 4036-4046. (2022)

Végh Rita; Puter Dorina; Vaskó Áron; Csóka Mariann; Mednyánszky Zsuzsanna: Examination of the nutrient content and color characteristics of honey and pollen samples. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3793-3806. (2022)

Végh Rita; Puter Dorina; Vaskó Áron; Csóka Mariann; Mednyánszky Zsuzsanna: Mézek és virágporok beltartalmi összetételének és színjellemzőinek vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 1. pp. 3779-3792. (2022)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 29. 14:49:55 CEST.