Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 60.

1963

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 118-127. (1963)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 187-192. (1963)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 247-256. (1963)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 302-308. (1963)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 365-368. (1963)

Figyelő : szabványosítás. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 63-64. (1963)

A Kertészeti és Szőlészeti Főiskola Jubileumi Tudományos Ülésszaka. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 284-287. (1963)

Könyv és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 295-301. (1963)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 52-62. (1963)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 174-186. (1963)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 233-246. (1963)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 359-364. (1963)

Lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. p. 117. (1963)

A minőségvizsgáló intézeteket érintő hatályos rendeletek és utasítások gyűjteménye 1962. évi december hó 31-ig. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 111-116. (1963)

Almási Elemér; Szántó Gyuláné: A tiobarbitursavas reakció alkalmazása gyorsfagyasztott félkészételek tárolhatósági időtartamának vizsgálatához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 21-27. (1963)

Auber László: Winkler centenárium. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 170-173. (1963)

Báthory Pál: Budapest Fővárosi Közegészségügyi-Járványügyi Állomás 10 éves fennállásásnak évfordulója. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. p. 232. (1963)

Bátyai Jenő: Beszámoló a XXXIV. Nemzetközi Vegyipari Kongresszusról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 349-351. (1963)

Bátyai Jenő: Szappanok összes zsírsavtartalmának gyors meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 99-103. (1963)

Cieleszky Vilmos: Beszámoló a "Tiszta és Alkalmazott Kémia" XIX. Nemzetközi Kongresszusáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 288-291. (1963)

Cieleszky Vilmos: Beszámoló az V. Nemzetközi Peszticid Kongresszus-ról : a IUРАС egyes szakcsoportjainak együttműködése a peszticid-maradékok kérdéseiben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 292-294. (1963)

Czeglédi-Jankó Géza: Lipoidosztályok félmikro-preparatív elválasztása vastag rétegű lapkromatográfiával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 193-199. (1963)

Gasztonyi Kálmán; Takáts Éva: A liszt és lisztes alapanyagú termékek savfokának műszeres meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 13-20. (1963)

Gál Ilona Emma: Alma- és körtelé gátló hatása Staphylococcus aureusra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 317-320. (1963)

Gál Ilona Emma: Az 1962/63-as teafőzési szezon néhány tapasztalata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 165-168. (1963)

Gánti Tibor: Vizsgálatok az élesztők tárolásával kapcsolatban II. : az élesztőtej tárolása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 74-80. (1963)

Gánti Tibor; Jakab Marianne; Faragó Anna; Szűcs Istvánné: Vizsgálatok az élesztők tárolásával kapcsolatban III. : sajtolt és szárított élesztő csomagolása és tárolása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 139-149. (1963)

Hajós György: Az Országos Borminősítő Intézet (OBI) 10 éves működéséről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 229-231. (1963)

Horváth György; Pauli Péterné; Rontó Erzsébet: Szárított ételféleségek (leveskészítmények) vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 91-98. (1963)

Kaffehr Béla: Adatok a burgonya táplálkozási értékét befolyásoló tényezők vizsgálatához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 210-216. (1963)

Kieselbach Gyula: Az Európai Húsipari Kutatók IX. Konferenciája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 344-348. (1963)

Kieselbach Gyula: Dr. Korpáczy István emlékezetére, 1890-1963. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 1-2. (1963)

Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1962. évi kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 3-4. (1963)

Kottász József: Mayer Béla emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. p. 257. (1963)

Kottász József: Vendéglátóipari ellenőrzések tapasztalatai I. : ital ellenőrzések, sör. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 338-343. (1963)

Kékedy Pálné: A sikér minőségének és mennyiségének változása a kiőrlési százalék függvényében különböző mosási metodika esetén. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 220-224. (1963)

Lindner Károly; Jaschik Sándor; Szőke Sándorné; Krámer Mihályné: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XIV. : adatok káposztafélék táplálkozási megítéléshez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 65-73. (1963)

Lindner Károly; Krámer Mihályné; Szőke Sándorné: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XIII. : intenzív búzafajták táplálkozási értékének összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 5-12. (1963)

Lutter Béla; Bartha Lászlóné: A pressó-kávék minősítése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 161-165. (1963)

Lásztity Radomir; Nedelkovits János: Étkezési zsírok reológiai vizsgálata I. : bevezetés, elméleti megfontolások, vizsgálati módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 265-269. (1963)

Lóránt Béla: Újabb adatok a zsírok acetilkloridos víztartalom meghatározására vonatkozóan más vizsgálati módszerrel való összehasonlítás alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 36-46. (1963)

Lóránt Béla; Pollák Lászlóné: Szaloncukrok víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 155-160. (1963)

Miklya János: Hintőporok bórsavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 217-219. (1963)

Nagy Ferenc: Biszulfittal kezelt burgonya S02 tartalmának meghatározása és elbírálása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 81-85. (1963)

Nikodemusz István; Boján Mária; Hoch Róbertné; Kiss Melinda; Kiss Piroska: В. cereus előfordulása élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 86-90. (1963)

Nikodemusz István; Hoch Róbertné: Adatok а Вас. cereus fermentatív tevékenységéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 270-274. (1963)

Pintér Imre; Nagy Zoltánné: A kozmetikai készítmények színezésére felhasználható festékekről szóló legújabb rendelet és előkészítésének ismertetése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 168-170. (1963)

Ravasz László: A kakaóhéj és kakaócsira hasznosításának kérdése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 150-154. (1963)

Rékasi Tibor: A refraktométeres nedvességmeghatározás kérdéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 28-35. (1963)

Sarudi Imre: Mérgezési vizsgálatokról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 47-51. (1963)

Spanyár Pál; Nedelkovits János; Ravasz László; Törley Dezső: Összehasonlító vizsgálatok különböző cukormeghatározási eljárások értékelésére I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 129-138. (1963)

Szőke Sándorné; Áldor Tibor: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XV. : C-vitamin veszteség különböző főzési eljárásoknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 258-264. (1963)

Törley Dezső; Nedelkovits János: Az ehető és mérges gombák kémiai összetételéről III. : szénhidráttartalom. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 309-316. (1963)

Vajda Ödön: Az osztrák Piachivatalok és Élelmiszerellenőrző Intézetek X. Ülésszaka. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 352-358. (1963)

Vajda Ödön: IV. Élelmiszeripari Tudományos Ülésszak. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 225-228. (1963)

Vajda Ödön: A minőségellenőrzés célkitűzései és eredményei 1962-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 104-110. (1963)

Varsányi Iván: Új módszer élelmiszeripari csomagolóanyagok és fogyasztói csomagolások aroma záróképességének meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 200-209. (1963)

Áldor Tibor: Húsok konzisztencia vizsgálata amperometriás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 329-337. (1963)

Áldor Tibor: Tartós hőkezelés hatása zsiradékokra : sütési kísérletek infravörös sütő-főzőkészülékkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 275-283. (1963)

Áldor Tibor: A levesek és főzelékek jellemző értékeinek szállítás közben bekövetkező változásai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 321-328. (1963)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 23:03:29 CEST.