Vissza |
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. p. 67. (1977)
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 127-133. (1977)
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. p. 196. (1977)
Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 275-276. (1977)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. p. 105. (1977)
Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. p. 68. (1977)
Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. p. 88. (1977)
Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 271. (1977)
Blaskovits Aladár: dr. Krámer Mihályné : 1921-1977. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. p. 69. (1977)
Bálint Mihály: Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 249-254. (1977)
Bálint Mihály: A hidroxilizin meghatározása : a hidroxilizin exponens. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 259-261. (1977)
Bálint Mihály: A hidroxiprolin-meghatározás módszerének alkalmazása : húsipari termékek analízise. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 255-258. (1977)
Bárdossy György; Mánfai György: A Besson piknométer alkalmazása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 64-66. (1977)
Celba Jiri: Texture investigation of tomatoes and potatoes. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 39-48. (1977)
Draskovics Imelda; Márton Attila Ferenc; Kulcsár Ferenc: Oldószer- és reagens-szennyezők zavaró hatása a klórozott szénhidrogénszer maradványok meghatározásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 186-193. (1977)
Dömöli Ferencné: FAB 1/2 abszolút nedvességtartalom meghatározó készülék alkalmazásának tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 122-123. (1977)
Farkas Józsefné; Schreiner Ernőné: A patulin előfordulása és hatástalanítása az élelmiszerekben I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 26-30. (1977)
Fodorné Csorba Katalin; Márton Attila Ferenc; Kőmíves Tamás; Dutka Ferenc: Vékonyrétegkromatográfia, mint határértékmódszer peszticidek maradványanalitikájában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 171-177. (1977)
Gönczy Zoltán; Lombai György: Hozzászólás Molnár Pál és Nové László: "Húsipari termékek zsírtartalmának meghatározása különböző módszerekkel" c. cikkéhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 124-126. (1977)
Hoch Róbertné; Kelemen Erzsébet: Mintavételi és feldolgozási eljárás az élelmiszer-bakteriológiai gyakorlatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 262-265. (1977)
Katona Ábrisné; Kulcsár Ferenc; Kőmíves Tamás: Organofoszfát peszticidmaradványok meghatározása liofilezett almában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 178-185. (1977)
Kismarton Károly: Az élelmiszerek minőségének 1976. évi alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 3-13. (1977)
Kismarton Károly; Dutka Ferenc: Beszámoló a "peszticidmaradványok meghatározása élelmiszerekben" c. szimpóziumról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 194-195. (1977)
Kiss Emese; Bogdán Józsefné; Gasztonyi Kálmán: Gyorsmódszer a búzakeményítő sérültségének meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 49-55. (1977)
Kottász József: Az Élelmiszer-ellenőrző és Vegyvizsgáló Intézetek II. Tudományos Konferenciája : Szeged, 1977. október 12-14. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 272. (1977)
Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1976. évi XXII. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 14-15. (1977)
Kottász József: Brandy összehasonlító érzékszervi vizsgálat a FÉVI-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 271-272. (1977)
Kottász József: Lindner Elek : 1889-1977. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 1-2. (1977)
Kottász József: Élelmiszeripari Mikrobiológiai Tudományos Ülésszak : Budapest, 1977. október 3-4. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 272. (1977)
Kottász József; Beke Éva: Termelői borkimérések ellenőrzésének tapasztalatai a fővárosban 1974-76-ban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 266-270. (1977)
Kovács József; Kiss Béla; Liszonyiné Gacsályi Márta; Nedelkovits János: Élelmiszereink radioaktív szennyezettségének vizsgálata és az eredmények értékelése a környezeti szennyezők változásának figyelembevételével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 16-25. (1977)
Kádas Lajos; Lindner Károly: Zöldségféléink kémiai, fizikai tulajdonságai I. : a paraj fehérje típusú anyagainak változása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 197-201. (1977)
Kántor Dezső; Szentjóbi Ottó: Halastavak, természetes vizek jelentősebb halfajainak radioaktív szennyezettsége, különös tekintettel a Sr-90 izotóp akkumulációjára I. : adatok a vizek, vízinövényzet és partmenti vegetáció sugárterheltségének jellemzésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 144-149. (1977)
Kántor Dezső; Szentjóbi Ottó: Halastavak, természetes vizek jelentősebb halfajainak radioaktív szennyezettsége, különös tekintettel a Sr-90 izotóp akkumulációjára II. : a halak sugárszennyezettségének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 230-237. (1977)
Kőmíves Tamás; Katona Ábrisné; Márton Attila Ferenc; Dutka Ferenc: Organofoszfát peszticidmaradvány meghatározása fűszerpaprikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 244-248. (1977)
Marosi József: A szabványok szerepe az élelmiszeripari termékek előállításában, az Élelmiszertörvény néhány intézkedésének figyelembevételével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 133-136. (1977)
Molnár István: Mikromennyiségű fehérjetartalom meghatározása borban, megnövelt érzékenységű biuret reakcióval. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 137-143. (1977)
Molnár László: Mikrobiológiai módszer a В-komplex vitaminok egyes antivitaminjainak meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 97-105. (1977)
Molnár Pál; Falusi Zsuzsa: Érzékszervi bírálók elsődleges kiválasztása és alapfokú kiképzése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 150-162. (1977)
Murányiné Szeleczky Annamária: Hazai élelmianyagok mangán-, réz-, cink-, és molibdén tartalmának meghatározása atomabszorpciós spektrofotométerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 202-223. (1977)
Márton Attila Ferenc; Draskovics Imelda; Kőmíves Tamás; Dutka Ferenc: Klórozott szénhidrogén peszticidmaradványok meghatározási eljárásainak izotópos ellenőrzése I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 238-243. (1977)
Pleskonicsné Szabó Ilona; Kulcsár Ferenc; Stur Dénes; Kovács József: Szintetikus élelmiszerszínezékek gyors, szemikvantitatív meghatározása élelmiszerekből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 89-96. (1977)
Pozsárné Hajnal Klára; Vámosné Vigyázó Lilly; Kissné Kutz Natália; Hegedűsné Völgyesi Erzsébet: Alma vízgőzzel illő komponenseinek változása a tárolás során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 31-38. (1977)
Ravasz László; Móritz Pálné: Az élelmiszerek érzékszervi tulajdonságainak minősítési problémái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 163-170. (1977)
Simonffy Zoltán; Horváthné Jancsó Edit; Vidáné Poroszlay Borbála: Állati eredetű élelmiszerekben előforduló szermaradványok mennyiségi változásai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 80-88. (1977)
Siska Elemér: Borászati termékek kénessavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 111-116. (1977)
Szabó András; Bogáncs János; Gundorin A. Nyikolaj; Kovács Zoltán: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 224-229. (1977)
Szakál Sándor: A III. Breuer-Semsey Napokról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 273. (1977)
Szakál Sándor: A X. Nemzetközi Élelmiszer-mikrobiológiai és Élelmiszer-higiéniai Szimpóziumról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 273-274. (1977)
Szarvas Tibor; Ducsay Tamás: Dohánygyártmányok nedvességtartalmának meghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 61-63. (1977)
Szarvas Tibor; Stiaszny Ferencné: Élelmiszerek összes savtartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 56-60. (1977)
Vajda Ödön: A hatósági élelmiszerellenőrzés szervezete és feladatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 70-79. (1977)
Örsi Ferenc; Hrubiné Hollós Katalin: Gyors módszer antioxidánsok hatékonyságának mérésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 106-110. (1977)
Ősz Józsefné: Premixek Oxytetracyclin tartalmának meghatározása gyors módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 117-121. (1977)