Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 54.

1977

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. p. 67. (1977)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 127-133. (1977)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. p. 196. (1977)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 275-276. (1977)

Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. p. 105. (1977)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. p. 68. (1977)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. p. 88. (1977)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 271. (1977)

Blaskovits Aladár: dr. Krámer Mihályné : 1921-1977. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. p. 69. (1977)

Bálint Mihály: Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 249-254. (1977)

Bálint Mihály: A hidroxilizin meghatározása : a hidroxilizin exponens. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 259-261. (1977)

Bálint Mihály: A hidroxiprolin-meghatározás módszerének alkalmazása : húsipari termékek analízise. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 255-258. (1977)

Bárdossy György; Mánfai György: A Besson piknométer alkalmazása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 64-66. (1977)

Celba Jiri: Texture investigation of tomatoes and potatoes. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 39-48. (1977)

Draskovics Imelda; Márton Attila Ferenc; Kulcsár Ferenc: Oldószer- és reagens-szennyezők zavaró hatása a klórozott szénhidrogénszer maradványok meghatározásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 186-193. (1977)

Dömöli Ferencné: FAB 1/2 abszolút nedvességtartalom meghatározó készülék alkalmazásának tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 122-123. (1977)

Farkas Józsefné; Schreiner Ernőné: A patulin előfordulása és hatástalanítása az élelmiszerekben I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 26-30. (1977)

Fodorné Csorba Katalin; Márton Attila Ferenc; Kőmíves Tamás; Dutka Ferenc: Vékonyrétegkromatográfia, mint határértékmódszer peszticidek maradványanalitikájában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 171-177. (1977)

Gönczy Zoltán; Lombai György: Hozzászólás Molnár Pál és Nové László: "Húsipari termékek zsírtartalmának meghatározása különböző módszerekkel" c. cikkéhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 124-126. (1977)

Hoch Róbertné; Kelemen Erzsébet: Mintavételi és feldolgozási eljárás az élelmiszer-bakteriológiai gyakorlatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 262-265. (1977)

Katona Ábrisné; Kulcsár Ferenc; Kőmíves Tamás: Organofoszfát peszticidmaradványok meghatározása liofilezett almában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 178-185. (1977)

Kismarton Károly: Az élelmiszerek minőségének 1976. évi alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 3-13. (1977)

Kismarton Károly; Dutka Ferenc: Beszámoló a "peszticidmaradványok meghatározása élelmiszerekben" c. szimpóziumról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 194-195. (1977)

Kiss Emese; Bogdán Józsefné; Gasztonyi Kálmán: Gyorsmódszer a búzakeményítő sérültségének meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 49-55. (1977)

Kottász József: Az Élelmiszer-ellenőrző és Vegyvizsgáló Intézetek II. Tudományos Konferenciája : Szeged, 1977. október 12-14. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 272. (1977)

Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1976. évi XXII. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 14-15. (1977)

Kottász József: Brandy összehasonlító érzékszervi vizsgálat a FÉVI-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 271-272. (1977)

Kottász József: Lindner Elek : 1889-1977. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 1-2. (1977)

Kottász József: Élelmiszeripari Mikrobiológiai Tudományos Ülésszak : Budapest, 1977. október 3-4. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 272. (1977)

Kottász József; Beke Éva: Termelői borkimérések ellenőrzésének tapasztalatai a fővárosban 1974-76-ban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 266-270. (1977)

Kovács József; Kiss Béla; Liszonyiné Gacsályi Márta; Nedelkovits János: Élelmiszereink radioaktív szennyezettségének vizsgálata és az eredmények értékelése a környezeti szennyezők változásának figyelembevételével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 16-25. (1977)

Kádas Lajos; Lindner Károly: Zöldségféléink kémiai, fizikai tulajdonságai I. : a paraj fehérje típusú anyagainak változása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 197-201. (1977)

Kántor Dezső; Szentjóbi Ottó: Halastavak, természetes vizek jelentősebb halfajainak radioaktív szennyezettsége, különös tekintettel a Sr-90 izotóp akkumulációjára I. : adatok a vizek, vízinövényzet és partmenti vegetáció sugárterheltségének jellemzésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 144-149. (1977)

Kántor Dezső; Szentjóbi Ottó: Halastavak, természetes vizek jelentősebb halfajainak radioaktív szennyezettsége, különös tekintettel a Sr-90 izotóp akkumulációjára II. : a halak sugárszennyezettségének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 230-237. (1977)

Kőmíves Tamás; Katona Ábrisné; Márton Attila Ferenc; Dutka Ferenc: Organofoszfát peszticidmaradvány meghatározása fűszerpaprikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 244-248. (1977)

Marosi József: A szabványok szerepe az élelmiszeripari termékek előállításában, az Élelmiszertörvény néhány intézkedésének figyelembevételével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 133-136. (1977)

Molnár István: Mikromennyiségű fehérjetartalom meghatározása borban, megnövelt érzékenységű biuret reakcióval. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 137-143. (1977)

Molnár László: Mikrobiológiai módszer a В-komplex vitaminok egyes antivitaminjainak meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 97-105. (1977)

Molnár Pál; Falusi Zsuzsa: Érzékszervi bírálók elsődleges kiválasztása és alapfokú kiképzése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 150-162. (1977)

Murányiné Szeleczky Annamária: Hazai élelmianyagok mangán-, réz-, cink-, és molibdén tartalmának meghatározása atomabszorpciós spektrofotométerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 202-223. (1977)

Márton Attila Ferenc; Draskovics Imelda; Kőmíves Tamás; Dutka Ferenc: Klórozott szénhidrogén peszticidmaradványok meghatározási eljárásainak izotópos ellenőrzése I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 238-243. (1977)

Pleskonicsné Szabó Ilona; Kulcsár Ferenc; Stur Dénes; Kovács József: Szintetikus élelmiszerszínezékek gyors, szemikvantitatív meghatározása élelmiszerekből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 89-96. (1977)

Pozsárné Hajnal Klára; Vámosné Vigyázó Lilly; Kissné Kutz Natália; Hegedűsné Völgyesi Erzsébet: Alma vízgőzzel illő komponenseinek változása a tárolás során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 31-38. (1977)

Ravasz László; Móritz Pálné: Az élelmiszerek érzékszervi tulajdonságainak minősítési problémái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 163-170. (1977)

Simonffy Zoltán; Horváthné Jancsó Edit; Vidáné Poroszlay Borbála: Állati eredetű élelmiszerekben előforduló szermaradványok mennyiségi változásai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 80-88. (1977)

Siska Elemér: Borászati termékek kénessavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 111-116. (1977)

Szabó András; Bogáncs János; Gundorin A. Nyikolaj; Kovács Zoltán: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 224-229. (1977)

Szakál Sándor: A III. Breuer-Semsey Napokról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. p. 273. (1977)

Szakál Sándor: A X. Nemzetközi Élelmiszer-mikrobiológiai és Élelmiszer-higiéniai Szimpóziumról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 273-274. (1977)

Szarvas Tibor; Ducsay Tamás: Dohánygyártmányok nedvességtartalmának meghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 61-63. (1977)

Szarvas Tibor; Stiaszny Ferencné: Élelmiszerek összes savtartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 56-60. (1977)

Vajda Ödön: A hatósági élelmiszerellenőrzés szervezete és feladatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 70-79. (1977)

Örsi Ferenc; Hrubiné Hollós Katalin: Gyors módszer antioxidánsok hatékonyságának mérésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 106-110. (1977)

Ősz Józsefné: Premixek Oxytetracyclin tartalmának meghatározása gyors módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 117-121. (1977)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 17:21:39 CEST.