Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 74.

2020

Domestic panorama = Hazai körkép. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2875-2879. (2020)

Domestic panorama = Hazai körkép. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 3001-3005. (2020)

Domestic panorama = Hazai körkép. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3124-3127. (2020)

Hazai körkép = Domestic panorama. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2872-2875. (2020)

Hazai körkép = Domestic panorama. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2998-3001. (2020)

Hazai körkép = Domestic panorama. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3122-3124. (2020)

Kitekintő = Outlook : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2880-2882. (2020)

Kitekintő = Outlook : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 3006-3008. (2020)

Kitekintő = Outlook : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3128-3129. (2020)

Outlook = Kitekintő : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2882-2885. (2020)

Outlook = Kitekintő : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 3008-3010. (2020)

Outlook = Kitekintő : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3129-3131. (2020)

Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr: Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese". In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2958-2961. (2020)

Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2950-2956. (2020)

Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr; Akulova Elena: Növényi adalékanyagok hatásának tanulmányozása liszt sütési tulajdonságaira és pékáruk minőségi mutatóira. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3052-3061. (2020)

Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr; Akulova Elena: Study of effect of plant additives on baking properties of flour and quality indicators of bakery products. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3062-3065. (2020)

Ambrus Árpád; Szenczi-Cseh Júlia; Griff Tamás; Kerekes Kata; Miklós Gabriella; Vásárhelyi Adrien; Szigeti Tamás János: Food safety assessment of the mycotoxin and pesticide residue contamination of our foods, part 1. : pesticide residues. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2790-2801. (2020)

Ambrus Árpád; Szenczi-Cseh Júlia; Griff Tamás; Kerekes Kata; Miklós Gabriella; Vásárhelyi Adrien; Szigeti Tamás János: Food safety assessment of the mycotoxin and pesticide residue contamination of our foods, part 2. : Mycotoxins. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2938-2949. (2020)

Ambrus Árpád; Szenczi-Cseh Júlia; Griff Tamás; Kerekes Kata; Miklós Gabriella; Vásárhelyi Adrien; Szigeti Tamás János: Élelmiszereink mikotoxin és növényvédőszer-maradék szennyezettségének élelmiszerbiztonsági megítélése, 1. rész. : növényvédőszer-maradékok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2772-2789. (2020)

Ambrus Árpád; Szenczi-Cseh Júlia; Griff Tamás; Kerekes Kata; Miklós Gabriella; Vásárhelyi Adrien; Szigeti Tamás János: Élelmiszereink mikotoxin-és növényvédőszer-maradék szennyezettségének élelmiszer-biztonsági megítélése, 2. rész. : mikotoxinok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2922-2936. (2020)

Antal Otília; Némethné Szerdahelyi Emőke; Takács Krisztina: Application of in vitro human digestion models in the field of nutrition science. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3150-3157. (2020)

Antal Otília; Némethné Szerdahelyi Emőke; Takács Krisztina: In vitro humán emésztési modellek alkalmazása a táplálkozástudomány területén. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3140-3149. (2020)

Bekő Dóra; Póti Péter; Bárdos László; Sramek Ágnes; Pajor Ferenc: Tőgyegészségügyi vizsgálatok egy hazai magyartarka kisgazdaságban; élelmiszerbiztonsági összefüggések. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2976-2981. (2020)

Bekő Dóra; Póti Péter; Bárdos László; Sramek Ágnes; Pajor Ferenc: Udder health investigations in a Hungarian fleckvieh small-scale herd, related to food safety. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2982-2986. (2020)

Bognár Lajos; Dorkó Annamária; László Veronika; Fekete László; Szakos Dávid; Kasza Gyula: Az élelmiszerek kettős minőségének fogyasztói megítélése kérdőíves felmérés alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3040-3047. (2020)

Bognár Lajos; Dorkó Annamária; László Veronika; Fekete László; Szakos Dávid; Kasza Gyula: Consumer perception of dual food quality based on a questionnaire survey. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3048-3051. (2020)

Bánáti Diána: Vega hamburgerek, vegán húsok? : az Európai Parlament döntése a növényi alapú húspótló élelmiszerek elnevezéséről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3158-3165. (2020)

Bánáti Diána: Veggie burgers, vegan meats? : the ruling of the European Parliament paved the way for meat substitutes with meat denominations. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3166-3174. (2020)

Bánáti Diána: Viruses in food - in the light of the new coronavirus pandemic. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2906-2921. (2020)

Bánáti Diána: Vírusok az élelmiszerekben az új koronavírus-járvány fényében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2892-2905. (2020)

Csapó János; Albert Csilla; Szigeti Tamás János: Counterfeiting of milk and dairy products, and analytical methods suitable for the detection of counterfeiting. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2814-2828. (2020)

Csapó János; Albert Csilla; Szigeti Tamás János: Tej és tejtermékek hamisítása, és a hamisítás kimutatására alkalmas analitikai módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2802-2813. (2020)

Hejel Péter; Jurkovich Viktor; Sobiech Przemysław; Wysocka Dominika; Kiss Gerda; Horváth Blanka; Könyves László: Examination of the redox status of calves during the milk feeding period in a Hungarian large-scale dairy farm. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66). pp. 26-31. (2020)

Hornung Erzsébet; Király Ildikó; Mihálka Virág; Tóth Zsolt: Preliminary results on the effects of different soil cover methods on the composition of nematode communities. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66). pp. 41-48. (2020)

Jakab Ivett; Kóczán-Manninger Katalin; Kovács Anikó; Mednyánszky Zsuzsanna: Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3066-3077. (2020)

Jakab Ivett; Kóczán-Manninger Katalin; Kovács Anikó; Mednyánszky Zsuzsanna: Use of alternative protein sources in the bakery industry. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3078-3083. (2020)

Király Ildikó; Kovács Gyula; Bandi Attila; Lakatos Erika; Kapcsándi Viktória; Székelyhidi Rita: Investigation of the nutritional and health values of apple land varieties. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66). pp. 32-40. (2020)

Kiss Dóra; Juhászné Tóth Réka; Zurbó Zsófia; Csapó János: Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, part 1 : determination of tyrosine, tryptophan and phenylalanine. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3110-3116. (2020)

Kiss Dóra; Juhászné Tóth Réka; Zurbó Zsófia; Csapó János: Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, part 2 - determination of methionine, cystine, lysine and arginine. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3182-3187. (2020)

Kiss Dóra; Juhászné Tóth Réka; Zurbó Zsófia; Csapó János: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész : a tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3104-3109. (2020)

Kiss Dóra; Juhászné Tóth Réka; Zurbó Zsófia; Csapó János: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 2. rész - a metionin, a cisztin, a lizin és az arginin meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3176-3181. (2020)

Kovácsné Madar Ágota; Takácsné Hájos Mária: Evaluation of various microgreen vegetables. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3227-3231. (2020)

Kovácsné Madar Ágota; Takácsné Hájos Mária: Különböző zöldségfajokból előállított mikrozöldségek (microgreen-ek) értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3220-3226. (2020)

Lányi Katalin; Győri Rebeka; Darnay Lívia; Szakmár Katalin; Lehel József; Laczay Péter: Effects of cephalexin residues on the starter culture's microbial activity during the fresh cheese making process. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66). pp. 8-17. (2020)

Marcello G. Marc; Sótonyi Péter; Süth Bence; Rácz Bence: Minireview: high-fructose diet and the ultrastructure of brain synapses. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66). pp. 4-7. (2020)

Rapi Sándor; Forgó Péter; Barta Zsolt: Description of the quality control and research laboratory of Viresol Ltd. Visonta, Hungary. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3240-3241. (2020)

Rapi Sándor; Forgó Péter; Barta Zsolt: A Viresol Kft. minőségellenőrző- és kutatólaboratórium ismertetése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3236-3239. (2020)

Sipos László; Nyitrai Ákos; Szabó Dániel; Dominek Márk; Urbin Ágnes; Nagy Balázs Vince: Organoleptic validation of a color masking system specified for green and black tea (Camellia sinensis L.) brews. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2846-2855. (2020)

Sipos László; Nyitrai Ákos; Szabó Dániel; Dominek Márk; Urbin Ágnes; Nagy Balázs Vince: Zöld és fekete tea (Camellia sinensis L.) főzeteire specifikált színelmaszkolási rendszer érzékszervi validálása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2830-2844. (2020)

Sipos László; Nyitrai Ákos; Szabó Dániel; Urbin Ágnes; Nagy Balázs Vince: Vision tests of sensory judges - review. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3212-3218. (2020)

Sipos László; Nyitrai Ákos; Szabó Dániel; Urbin Ágnes; Nagy Balázs Vince: Érzékszervi bírálók látásvizsgálati tesztjei - áttekintés. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3202-3211. (2020)

Szabó Erika; Ózsvári László: Awareness of lactose-free products and pro-, pre- and synbiotics among consumers. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66). pp. 18-25. (2020)

Szabó S. András: Mineral content of foodstuffs: osmium in foodstuffs. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2992-2993. (2020)

Szabó S. András: Élelmiszerek ásványi anyag tartalma: ozmium az élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2988-2990. (2020)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek = Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. p. 2870. (2020)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek = Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2994-2995. (2020)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek = Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3118-3119. (2020)

Szalay Anna: Nemzeti szabványosítási hírek = Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3232-3233. (2020)

Szalay Anna: Review of national standardization = Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. p. 2871. (2020)

Szalay Anna: Review of national standardization = Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2996-2997. (2020)

Szalay Anna: Review of national standardization = Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3119-3120. (2020)

Szalay Anna: Review of national standardization = Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. p. 3233. (2020)

Szigeti Tamás János: Prof. Dr. Csapó János egyetemi tanárt Életfa díj bronz fokozatával tüntették ki. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. p. 3234. (2020)

Szigeti Tamás János: Prof. Dr. János Csapó, professor, was awarded the bronze degree of the Tree of Life Award. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. p. 3235. (2020)

Székelyhidi Rita; Hanczné Lakatos Erika; Ajtony Zsolt: Application of the SPME technique for determinate the quality indicators of dairy products. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3194-3201. (2020)

Székelyhidi Rita; Hanczné Lakatos Erika; Ajtony Zsolt: SPME technika alkalmazása a tejipari termékek minőségi mutatóinak meghatározásához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 4. pp. 3188-3192. (2020)

Szűcs Viktória; Dudás Gyula: Az élelmiszer-ellátó rendszer, 2. rész - hazai kihívások, megoldási javaslatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3084-3095. (2020)

Szűcs Viktória; Dudás Gyula: The food supply system part 2 - domestic challenges, possible solutions. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3096-3103. (2020)

Szűcs Viktória; Szakál Diana; Balázs Bálint; Dudás Gyula: Az élelmiszer-ellátó rendszer - a jelen kihívásai és a jövő tervei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2856-2862. (2020)

Szűcs Viktória; Szakál Diana; Balázs Bálint; Dudás Gyula: The food supply system - challenges of the present and plans for the future. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 1. pp. 2864-2869. (2020)

Tölgyesi Ádám: Determination of polar target components: HILIC-MS methods in food analysis. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3032-3038. (2020)

Tölgyesi Ádám: Poláros célkomponensek meghatározása: HILIC-MS módszerek az élelmiszer-analitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 3. pp. 3020-3030. (2020)

Zurbó Zsófia; Csapó János: Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2962-2969. (2020)

Zurbó Zsófia; Csapó János: Preparation of prebiotics by lactose-malic acid and lactose-citric acid reaction. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2970-2975. (2020)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 22:04:20 CEST.