Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 53.

1974

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 77-78. (1974)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. p. 210. (1974)

Könyvszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. (1974)

Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 139-140. (1974)

Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. (1974)

Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (20) 3. (1974)

Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. (1974)

Szakmai hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. p. 12. (1974)

Személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. p. 118. (1974)

Személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. p. 176. (1974)

Ammar Kamal; El-Hamid Miligy Abd; El-Rahman Abd; Harras Mohamed: Különböző érettségi fokú szamóca és kajszibarack néhány fizikai és kémiai jellemzője. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 53-57. (1974)

Borusné Böszörményi Nóra: A kalcium meghatározása módosított komplexometriás eljárással csont és tej hamuból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 97-104. (1974)

Deckert Hans Joachim; Neumann Ralph; Molnár Pál: Aktuelle Aufgaben der staatlichen Qualitätskontrolle von Lebensmitteln in der DDR. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 211-228. (1974)

Dworschák Ernő; Örsi Ferenc; Telegdy-Kováts Magda: Metionin és glukóz közötti Maillard-reakció vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 23-30. (1974)

El-Kheir A. Abou; Ahmad Abdel Kader S.: Potentiometric titration of reducing carbohydrates IV. : application of sulphide-selective electrode in sugar analysis. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 313-318. (1974)

ElSadek G. M.; Shehata A. E.; Maharan G. A.; Nofal A. A.; Mehana Awatif S.: Effect of acidity and salt content on the keeping quality of butter. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 333-340. (1974)

Goma Mahfooz; Abd Allah M. A.; Abosallim Ferial: Sensory and histological comparative investigation of frozen and salted-half dried fish. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 247-256. (1974)

Goma Mahfooz; El-Bahrawy Shawky: Kémiai és mikrobiológiai vizsgálati adatok az egyiptomi Asszuán-i tóból származó halak tárolása alkalmával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 59-62. (1974)

Gomola György: Az élelmiszerek és élvezeti cikkek árképzésének új szabályozása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 341-342. (1974)

Gomola György: Az élelmiszergazdasági szakigazgatási intézményekről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 68-69. (1974)

Gomola György: Az új élelmiszer törvényről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 137-138. (1974)

Hegedűs Mihály: Néhány fehérjeforrás biológiai értékének vizsgálata Tetrahymena pyriformis W módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 31-40. (1974)

Hegedűs Mihály; Wöller László: Fehérjekeverékek biológiai értékének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 157-164. (1974)

Holló János; Kurucz Éva; Biacs Péter; Erdélyi Anna: Repce és napraforgó magolajok "Lecitin"-összetételének kromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 257-266. (1974)

Hídvégi Imréné; Szentesi György: Élelmiszerek β-radioaktivitásának hosszútávú változása Békéscsaba vidékén. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 123-128. (1974)

Kochan Anita; Lendvai Ildikó: Varianzanalytische Auswertung von Ergebnissen der sensorischen Analyse - ein Weg zur Qualifizierung der Bewertungssysteme. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 319-326. (1974)

Kocsis Györgyné; Csont Miklós; Répási Gábor: Keménycukorkák savtartalmának meghatározása konduktometriás végpont jelzés mellett. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 119-121. (1974)

Kottász József: Az Élelmiszervizsgálati Közlemények 20 éves és a Fővárosi Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet 100 éves jubileumára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 1-11. (1974)

Kottász József: Személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. p. 58. (1974)

Kovács József: Az élelmiszer radioaktív szennyezettségi vizsgálatok és ezzel kapcsolatos kutatások 1973-ban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 141-148. (1974)

Kristóf Árpád; Pesti Katalin: Az üdítőitalok szénsav tartalmának meghatározására szolgáló egyes módszerek kritikai értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 177-188. (1974)

Kuusi Taina; Tuorila Hely: A study of products for diabetics and weight-watchers found on the Finnish market. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 235-246. (1974)

Lindner Károly: A fehérje biológiai értékmeghatározásának problémái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 275-285. (1974)

Lindnerné Szotyori Katalin; Eutropia Llerena: Biológiailag aktív mikroelemek meghatározása néhány hazai élelmiszerben atomabszorpciós eljárással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 327-332. (1974)

Lásztity Radomir; Örsi Ferenc: Az élelmiszerek minőségének vizsgálata pontozásos érzékszervi bírálattal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 287-298. (1974)

Lóránt Béla; Rajky Antalné: Kísérletek üdítőitalok foszfátion és kinintartalmának a meghatározására derivatográf felhasználásával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 129-135. (1974)

Monori Sándor; Drucker Tamás: Gázkromatográfiás módszer takarmánykeverékek szintetikus antioxidáns tartalmának (BHT és EMQ) vizsgálatára I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 149-155. (1974)

Nedelkovits János: IX. Élelmiszeripari Tudományos Ülésszak : Budapest, 1973. november 21-22. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 71-72. (1974)

Nedelkovits János: A Lengyel Tudományos Akadémia Kémiai és Élelmiszertechnológiai Bizottságának Fehérjeanalitikai ülésszaka : Ślesin, 1973. szeptember 23-29. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 73-74. (1974)

Nedelkovits János; Teleky-Vámossy Gyöngyi: Poliakrilamid gél-elektroforézis alkalmazása búzaliszt összetettfehérje-frakciójának elválasztására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 299-306. (1974)

Pesti Katalin; Burits Oktáv; Fábri Ilona; Zukál Endre: Hagymaszárítmányok mikrobiológiai minőségének értékelése matematikai statisztikai módszerekkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 189-195. (1974)

Pozsonyi Ferenc: Üdítőitalok refraktométeres szárazanyagtartalom-meghatározási módszerei és azok hibái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 47-52. (1974)

Ravasz László; Csanád Imréné: Adatok az MSZ 9448-67 szaloncukor-szabvány korszerűsítéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 63-67. (1974)

Siska Elemér: Borok sárgavérlúgsó igényének meghatározása amperometriás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 113-117. (1974)

Szilágyi József: Az élelmiszeripari termékek minőségalakulása 1973. évben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 89-95. (1974)

Szilágyi József; Spanyár Pál: A mezőgazdasági eredetű élelmiszeripari nyersanyagok objektív minősítésére vonatkozó kutatások feladatai és az utóbbi évek jelentősebb eredményei Magyarországon. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 13-22. (1974)

Szárföldiné Szalma Ilona; Kardos Klára: Glükóz és fruktóz rétegkromatográfiás meghatározása paradicsomban és paradicsom készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 105-111. (1974)

Sütő Kálmán; Szilágyi József: A magyar élelmiszergazdaság középtávú szabványosítási koncepciója. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 201-209. (1974)

Téren József; Ferenczy Lajos: А T-2 Fusarium toxin kimutatása és mennyiségi meghatározása mikrobiológiai eljárással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 267-274. (1974)

Uchmann Waldemar; Gracz Jozef: Observation on the measurement of the reduction and oxidation potential of processed meat products. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 307-312. (1974)

Uzonyi Györgyné; Molnár Ferenc: Félzsíros étkezési tehéntúró fehérjetartalmának vizsgálata amidofekete - 10 В színezékkötési módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 41-46. (1974)

Uzonyi Györgyné; Molnár Ferenc: A tej kazein- és savófehérjetartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 165-175. (1974)

Woidich Herbert; Pfannhauser Werner: Der Quecksilbergehalt der Nahrung in Österreich. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 229-234. (1974)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 19:41:52 CEST.