Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 51.

1956

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 41-44. (1956)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 108-112. (1956)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 173-175. (1956)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 235-240. (1956)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 289-296. (1956)

A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. p. 44. (1956)

A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. p. 112. (1956)

A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. p. 176. (1956)

Bachler István: Tapasztalatok sütőipari ellenőrzéseknél. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 104-107. (1956)

Báthory Pál: Az élelmiszerek mikrobiológiai tisztaságának jelentőségéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 28-30. (1956)

Báthory Pál: Polónyi Pál emlékezetére, 1897-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 241-242. (1956)

Cieleszky Vilmos; Lindner Károly: Az arzénszennyeződés lehetősége füstgázos szárítás esetén : adatok hazai szeneink arzéntartalmára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 11-16. (1956)

Cieleszky Vilmos; Pintér Margit: Borkénezőszerek arzénszennyezése és annak toxikológiai vonatkozásai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 195-204. (1956)

Enyedi László: Disszociált ionok hatása a tészta kialakulására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 125-141. (1956)

Fehér László; Szabó Imre J.: Gyors módszer D-galakturonsav előállítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 277-281. (1956)

Gantner Gyuláné: Beszámoló a Magyar Kémikusok Egyesülete által a Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Tudományok Osztálya támogatásával rendezett V. Országos Konferenciáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 245-246. (1956)

Garami Győző: Gyakorlati tapasztalatok a szeszesitalipari készítmények desztillációs vizsgálatánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 171-172. (1956)

Gál Ilona Emma: A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 23-27. (1956)

Heltai László: A "Tartósított élelmiszerek - vizsgálati módszerek" szabványok vizsgálati módszereinél eltűrhető hibaszázalékok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. p. 234. (1956)

Heltai László; Orentsák Aladárné: Hangyasav és ecetsav meghatározása gyümölcslevekben és gyümölcshúsokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 149-152. (1956)

Jaschik Sándor: Papiroskromatográfiás eljárás mesterséges élelmiszerszínezékek elválasztására és felismerésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 88-91. (1956)

Kajdacsi Ferenc; Kottász József: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében III. rész : Szódabikarbóna, mosószóda, vagy hamuzsírtartalmú anyagok nátriumhidrokarbonát, nátriumkarbonát, illetve káliumkarbonáttarlalmának gyors meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 34-40. (1956)

Kieselbach Gyula: Dobozos húskonzervek bombásodása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 31-33. (1956)

Kieselbach Gyula: Enyvadó anyagok felhasználása kolbászfélék készítéséhez és azok mennyiségi meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 142-148. (1956)

Kieselbach Gyula: Horváth István, 1901-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. p. 296. (1956)

Kieselbach Gyula: Élelmiszerek tartósítása kémiai úton toxikológiai kérdések különleges figyelembevételével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 153-157. (1956)

Kolta Rezső; Zukál Endre: Gyors csersavmeghatározás borban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 17-22. (1956)

Korpáczy István: Növényi fehérjék frakcionálása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 74-82. (1956)

Korpáczy István: Sütemények zsírtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 205-207. (1956)

Kottász József: Emulzióslikőr vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 92-100. (1956)

Kottász József: Fagylaltvizsgálati módszerek : V. rész : fagylaltok (fagylaltporok) zsírtartalmának gyors meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 208-217. (1956)

Körmendy László; Gantner Gyula: A hús pácolásánál szereplő tényezők vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 179-194. (1956)

Lindner Elek: Búza- és rozslisztek, valamint kenyerek vízzel kioldható része, mint minőségi jellemző csirázottság, egyéb romlottság, illetve keverési arány megállapítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 57-73. (1956)

Lindner Elek: Visszapillantás az "Élelmiszervizsgálati Közlemények" első évére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 1-2. (1956)

Lutter Béla; Szentjóbi Ottó: Adatok az ipari keményítőszörpök és cukrok összetételéről, különös tekintettel a dextrin-maltóz-glükoz arányra I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 247-256. (1956)

Lásztity Radomir: Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 83-87. (1956)

Mauchsné Károly Erzsébet; Ádám Anna: Szénsavtartalom meghatározása patentzáros üvegekben forgalomba hozott szénsavas üdítő italokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 101-103. (1956)

Moldvai Rezső: Élelmiszerszabványok vizsgálati módszereinek tanulmányozása : kávépótló-főzetek színének kvantitatív meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 218-224. (1956)

Rajky Antalné; Jármai Lászlóné: Konzisztenciamérés penetrométerrel I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 265-276. (1956)

Raskovics János: Jódszám vizsgálatok összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 165-169. (1956)

Ravasz László: Kávéitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 158-164. (1956)

Sarudi Imre: A Carrez-féle derítőkémszer alkalmazása a keményítő polarimetriás meghatározásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 120-124. (1956)

Sarudi Imre; Mihalik Dezső: Összehasonlító vizsgálatok Stoldt W. sósavas-éteres és Grossfeld J. triklóretilén-sósavas zsírmeghatározási eljárásával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 3-10. (1956)

Sebők Lajos: Teaitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 282-288. (1956)

Spanyár Pál; Kevei Jánosné; Kiszel Józsefné: Polarográfiás eljárás páclevek nitrit és nitrát tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 113-119. (1956)

Spanyár Pál; Kevei Jánosné; Kiszel Józsefné: A kapszaicin meghatározása polarometriás titrálással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 257-264. (1956)

Székelyhidy Árpád: Tapasztalatcsere a csehszlovák és magyar kutató és minőségvizsgáló intézetek között. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 227-233. (1956)

Telegdy-Kováts László: Zemplén Géza emlékezetére : 1883-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 177-178. (1956)

Tompos Albert: A szódavíz szabad szénsavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 225-226. (1956)

Tóth Ede: A ciánhidrogén mikrokémiai kimutatása ciánozott magvakban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. p. 170. (1956)

Wanka Ferenc: Krausz József emlékezetére, 1909-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 243-244. (1956)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 23:26:27 CEST.