Vissza |
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 51-64. (1970)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 117-128. (1970)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. p. 86. (1970)
Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. (1970)
Lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 162-167. (1970)
Lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 259-268. (1970)
Lapszemle : a hazai szakfolyóiratokban megjelent élelmiszer-analitikai vonatkozású cikkek jegyzéke. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 47-50. (1970)
Aczél Attila: Konzervipari folyamatok rétegkromatográfiás követése I. : zöldborsó színváltozása a konzerválás folyamatában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 9-16. (1970)
Aczél Attila: Konzervipari folyamatok rétegkromatográfiás követése II. : adatok a "Szegedi halászlé" koleszterintartalmáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 149-154. (1970)
Aczél Attila: Konzervipari folyamatok rétegkromatográfiás követése III. : csonthéjastermésűek karotinoid-tartalmának változása a feldolgozás és tárolás során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 217-223. (1970)
André László: Borok sárgavérlúgsó igényének meghatározása potenciometrikus titrálás alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 287-292. (1970)
Ay Jánosné; Stur Dénes: Degusztációs pontozórendszer kidolgozása cigaretta bírálathoz. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 105-109. (1970)
Berndorferné Kraszner Éva: Szabad ill. kötött tokoferolok és tokotrienolok meghatározásának korszerű lehetőségei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 193-202. (1970)
Borsi Miklósné: Az MSZ 12257-68 "Tejjel készült kakaóital" és az MSZ 9435-60 "Kakaópor" szabványok minőségi követelményeinek összefüggése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 299-301. (1970)
Bátyai Jenő; Miklya János; Nové László: Húsipari termékek merkurimetriás kloridmeghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 31-36. (1970)
Csanád Imréné; Kun Imréné: Kenyérfélék térfogatának vizsgálata : a térfogat alsó határértékének megállapítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 99-104. (1970)
Csont Miklós; Kismarton Károly: Stroncium hordozó leválasztási hatásfokának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 23-26. (1970)
Dworschák Ernő; Hegedűs Mihály: Kétdimenziós vékonyréteg-kromatográfia alkalmazása aminosavak spektrofotometriás és denzitometriás meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 79-85. (1970)
Farkas Józsefné: Akrilamid gélelektroforézis alkalmazása élelmiszerfehérjék vizsgálatánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 155-161. (1970)
Gábor Miklósné; Vámos Károlyné: L-aszkorbinsav oxidációja néhány flavonoid vegyület jelenlétében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 75-78. (1970)
Gál Ilona Emma: Dr. Kovács Rózsa, 1898-1970. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. p. 168. (1970)
Kacskovics Miklós: Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 302-303. (1970)
Ketting Ferenc: Dr. Hunkár Béla emlékezetére, 1890-1970. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (16) 4-5. pp. 169-170. (1970)
Lindner Károly: Dr. Báthory Pál emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 269-270. (1970)
Lindner Károly: Dr. Jaschik Sándor emlékezetére, 1888-1970. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 171-172. (1970)
Lóránt Béla; Nádori Pálné: Klorofilltartalom meghatározása kozmetikai készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 41-42. (1970)
Mahfooz Goma; Gyönös Károly: Oldható fehérjében fellépő minőségi változások a fagyasztva tárolás következtében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 243-251. (1970)
Mahfooz Goma; Gyönös Károly; Bíró Géza: A fagyasztva tárolt hús felengedés utáni lévesztesége, főzés utáni tulajdonságai és a szöveti szerkezete közötti összefüggések. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 231-242. (1970)
Major József; Kocsis Györgyné: Szénhidrát alapú mesterséges gélképzők összehasonlító reológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 271-280. (1970)
Moldvai Rezső: Dr. Erdey László, 1910-1970. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 65-66. (1970)
Nedelkovits János; Pákhné Csécsi-Nagy Mária: Gliadin enzimes hidrolízise és a hidrolízistermékek elválasztása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 67-74. (1970)
Nedelkovits János; Wöller László: Sikérfehérjék C-terminális aminosavainak vizsgálata I. : a gliadin C terminális aminosavainak vizsgálata hidrazinolízissel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 203-209. (1970)
Nedelkovits János; Wöller László: Sikérfehérjék C-terminális aminosavainak vizsgálata II. : a gliadin C-terminális aminosavainak meghatározása tiohidantoinos eljárással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 211-216. (1970)
Nedelkovits János; Wöller László: Sikérfehérjék C-terminális aminosavainak vizsgálata III. : a gliadin C-terminális aminosavainak meghatározása karboxipeptidázos eljárással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 281-285. (1970)
Ojtózy Kristófné: Húskészítmények kötőszöveti fehérjetartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 43-47. (1970)
Pais István; Ménesi Ferencné; Tóth Árpád: A tárolt almákból felszabaduló etilén gázkromatográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 293-297. (1970)
Pataky Mária: Antibiotikumok élelmezésegészségügyi megítélése a tejvizsgálatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 225-230. (1970)
Rékasi Tibor: Búzaliszt kivonható köztes és tapadó fehérjéinek mennyiségi változásai az utánőrlési paraméterek függvényében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 137-147. (1970)
Rékasi Tibor: Fajsúly szerint elválasztott búzaliszt frakciók egyes fizikai és kémiai sajátságainak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 181-192. (1970)
Schumann Róbert; Kacskovics Miklós: Adatok egyes élelmiszerek radiológiai vizsgálati eredményeihez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 1-8. (1970)
Simkó Nándorné; Mattyasovszky Pál: Mustok és borok nitráttartalmának fotometriás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 27-30. (1970)
Szeredy Ida: Hús és húskészítmények kötőszövettartalmának meghatározása hidroxiprolintartalmuk alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 17-22. (1970)
Szilágyi József; Miklovicz András; Takó Éva: A hatósági élelmiszerellenőrző hálózat fejlesztése és bővítése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 173-180. (1970)
Vajda Ödön; Gál Ilona Emma: Besugárzott cukor vizsgálata mikrobiológiai szempontból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 129-135. (1970)
Varjú Mihály: Akácmézek ásványi összetétele és ennek összefüggései a növénnyel és a talajjal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 253-258. (1970)
Vámos Gyula: Üdítő italok bakteriológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 37-40. (1970)
W. Jurics Éva: Különböző körülmények között tárolt néhány nyers zöldségféle C-vitamintartalmának alakulása nyersen és főzés után. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 87-97. (1970)