Vissza |
Az "Élelmiszervizsgálati közlemények" szerkesztőségi irányvonalai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 31-34. (1969)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 50-64. (1969)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 120-128. (1969)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 316-320. (1969)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 40-49. (1969)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 113-119. (1969)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. (1969)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. p. 207. (1969)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 310-315. (1969)
Lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. p. 338. (1969)
Aczél Attila: Kémiai folyamatok hatása a tárolt paradicsomsűrítmény színére II. : Karotinoidok változása tárolás folyamán. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 246-251. (1969)
Aczél Attila: Érett paradicsom pigmentjeinek rétegkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 35-39. (1969)
Blazovich Márta; Spanyár Pál: Kapszaicin-meghatározási módszer kidolgozása oleorezin és más nagy hatóanyag-tartalmú készítmények minősítésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 358-364. (1969)
Békés Imre: Baktérium törzsek proteináz termelésének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 273-284. (1969)
Bíró Endre; Biacs Péter: Az infravörös spektroszkópia alkalmazása nagymolekulájú zsírsavak vizsgálatára I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 156-164. (1969)
Bíró Géza: Az Escherichia coli meghatározásának problémái az élelmiszer-bakteriológiában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 229-233. (1969)
Csonti Ferenc; Mindszenty László; Baron Ferenc; Petheő Gábor; Csiszár Béla: Klórozott szénhidrogén-maradékok vizsgálata élelmiszerekben : I-II. alap- és összetett élelmiszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 234-244. (1969)
Dworschák Ernő: Nyers és sült húsok fehérjéinek összehasonlító kémiai vizsgálata táplálkozástudományi szempontból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 263-272. (1969)
F. Nagy Erzsébet; Luzsányi Laura: Adatok a nagyüzemileg gyártott száraztészta Staphylococcusaureus fertőzöttségének problémájához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 305-309. (1969)
Gasztonyi Kálmán: Hazai lisztek precukortartalmának felmérése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 103-108. (1969)
Gábor Miklósné: Növények egyes flavonoid vegyületeinek hatása a C-vitamin oxidativ átalakulására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 17-21. (1969)
Gál Ilona Emma: Kapszaicin antibakteriális hatására vonatkozó vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 80-85. (1969)
Gál Ilona Emma: A mikrobiológia szerepe élelmiszerek minőségvizsgálatában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 365-372. (1969)
Gál Ilona Emma; Vajda Ödön; Békés Imre: A kannabidiolsav néhány tulajdonságának vizsgálata élelmiszertartósítási szempontból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 208-216. (1969)
Hegedűs Mihály: Élelmiszerfehérjék biológiai értékének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 252-255. (1969)
Horváth Éva; Lakatos Mária: Modellkísérletek közétkeztetésben leggyakrabban előforduló edényféleségek fertőtlenítő mosogatásával kapcsolatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 22-30. (1969)
Jeney Endre; Kovács Eszter: Gyümölcsök és zöldségfélék C-vitamintartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 3-8. (1969)
Jáky Miklós: Zsírsavmetilészterek képződésének reakciómechanizmus vizsgálata : gyors metilezési eljárások gázkromatográfiás célra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 217-228. (1969)
Katona Ferenc; Garai Tibor; Dévay József: A potenciometriás és a coulombmetriás módszer alkalmazása a tej és más élelmiszerek kloridtartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 285-292. (1969)
Kottász József: Az Élelmiszervizsgálati Közlemények 15 éves évfordulója. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 321-323. (1969)
Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1968. évi kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 1-2. (1969)
Lindner Károly: Trópuson termett zöldség- és gyümölcsfélék szabad aminosavai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 349-357. (1969)
Lásztity Radomir; Monori Sándor; Kovács Árpád: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata I. : bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 257-262. (1969)
Lóránt Béla: A differenciál-termoanalízis néhány élelmiszeranalitikai alkalmazása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 373-378. (1969)
Nedelkovits János; Varga János: Folyékony és félfolyékony (viszkózus-plasztikus) élelmiszerek reológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 93-102. (1969)
Nikodemusz István; Kertész Imre; Otoro Eduardo: Élelmiszerbakteriológiai vizsgáló módszerek a Kubai Népköztársaságban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 109-112. (1969)
Ojtózy Kristófné: Hurkakészítmények minőségének vizsgálata és kritikai értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 180-182. (1969)
Ormay László: Száraztészta bakteriológiai vizsgálatok fontosabb tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 293-300. (1969)
Ravasz László: Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 185-192. (1969)
Spanyár Pál; Blazovich Márta: Fűszerpaprika kapszaicin-tartalmának meghatározása rétegkromatográfiás úton. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 196-207. (1969)
Szalay Lajos; Örsi Ferenc: Szilárd és kvázi szilárd (plasztikus-elasztikus) élelmiszerek reológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 86-92. (1969)
Szilágyi József: A FAO/WHO közös élelmezés-szabványosítási programja. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 329-337. (1969)
Szilágyi József; Fehér Tiborné; Zoltán Tamás: Élelmiszeripari termékek minőségi mutatójának számítása és alkalmazása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 129-133. (1969)
Tarján Róbert: Táplálkozástudomány és élelmiszerkémia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 324-328. (1969)
Telegdy-Kováts László; Berndorferné Kraszner Éva; Péterfalvi Mária; Gábor Tamás: Adatok a pangaminsav (B15-vitamin) természetes előfordulásához I. : gabonamagvak pangaminsav tartalma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 339-348. (1969)
Telegdy-Kováts László; Örsi Ferenc; Rásky Klára: Tejsav képződés kinetikájának vizsgálata glükóz és fruktóz bomlásánál lúgos közegben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 193-195. (1969)
Tóth Elek; Varga Miklós: Szilvafajták gyümölcsszeszipari vizsgálata és minősítése laboratóriumban IV. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 171-179. (1969)
Vajda Ödön: Az élelmiszer minőségellenőrzés új feladatai és eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 134-139. (1969)
Vajda Ödön: Az élelmiszerek érzékszervi bírálatának elmeleti és gyakorlati kérdései II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 140-155. (1969)
Vajda Ödön: Az élelmiszerek érzékszervi bírálatának elméleti és gyakorlati kérdései. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 65-79. (1969)
Vámos Gyula: Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 301-304. (1969)
W. Jurics Éva: Egyes gyorsfagyasztott és friss zöldségfélék C-vitamintartalmának összehasonlító vizsgálata nyers és főtt állapotukban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 9-16. (1969)
W. Jurics Éva: Néhány gyorsfagyasztott és friss gyümölcs C-vitamintartalmának összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 165-170. (1969)