Vissza |
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 44-48. (1961)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 90-92. (1961)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 131-136. (1961)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 210-216. (1961)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 282-288. (1961)
Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 362-368. (1961)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. p. 43. (1961)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 81-89. (1961)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 125-130. (1961)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 207-209. (1961)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 277-281. (1961)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 359-361. (1961)
Almási Elemér; Molnár Dávid: Gyorsfagyasztott gyümölcsök barnulása I. : polifenolok mennyiségi meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 180-188. (1961)
Bachler István: Tej fagylaltok zsírtartalmának gyors meghatározása Gerber cső felhasználásával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 67-76. (1961)
Bajnok István: A gyümölcsök és gyümölcssűrítés aromáinak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 328-338. (1961)
Beke György: Módosított eljárás tartósított élelmiszerek homoktartalmának gyors meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 115-117. (1961)
Bíró Géza: Penészek zsírbontásának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 58-62. (1961)
Förster Rezső: Tíz éves az OMMI. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 39-40. (1961)
Főzy Istvánné; Boncsó Anna: Egyes édesipari készítmények és nyersanyagaik mono- és oligoszaharidjainak papírkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 18-24. (1961)
Grynberg Halina; Perédi József; Szczepanska Hanna: Zsiradékok papírkromatográfiás elemzéséhez szükséges tiszta zsírsavak előállítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 171-179. (1961)
Gál Ilona Emma: Biológiailag aktív anyagok kimutatása és meghatározása kozmetikai készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 154-158. (1961)
Gál Ilona Emma: Kávéitalok tartalmasságának meghatározására szolgáló módszerek tanulmányozása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 120-124. (1961)
Hajós György; Bártfai Zoltán; Kosinszky Viktorné; Papházy Gabriella: A borvizsgálatoknál legújabban alkalmazott módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 258-262. (1961)
Heltai László: A Konzervipari Tárcaközi Bizottságok működéséről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. p. 41. (1961)
Heltai László: Marikovszky Zoltán emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. p. 289. (1961)
Kalmár Zoltán: Beszámoló az Országos Gombakiállításról és Vándorgyűlésről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 356-357. (1961)
Kieselbach Gyula: Húskonzervdobozok 150 év óta. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 42-43. (1961)
Korpáczy István; Lindner Károly; Varga Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai VII. : javított módszer élelmiszerfehérjék biológiai értékének kiszámítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 11-17. (1961)
Kottász József: Beszámoló a Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátó Főigazgatóság laboratóriuma 10 éves évfordulója alkalmával rendezett Élelmezéstudományi Ankétról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. p. 358. (1961)
Kottász József: Beszámoló az "Élelmiszervizsgálati Közlemények" 1960. évi kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 1-3. (1961)
Kottász József: Élelmiszerhigiéniai kongresszus Brnoban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. p. 28. (1961)
Kovács József: Élelmiszerek toxikus szennyeződéseinek vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. p. 297. (1961)
Kovács József; Gyarmati László; Dávid Gábor: Az élelmiszerekbe került mérgező anyagok szétválasztási módszerei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 298-304. (1961)
Kozma János: A rang-korreláció alkalmazása élelmiszerek érzékszervi bírálatánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 159-168. (1961)
Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai X. : burgonyafajtáink értékelése a C-vitamin- és nyersfehérje hozam alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 311-327. (1961)
Lindner Károly; Krámer Mihályné; Jaschik Sándor: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai VIII. : a sütőtök táplálkozási értékéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 137-143. (1961)
Lutter Béla: Néhány észrevétel cukormeghatározásokról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. p. 353. (1961)
Lásztity Radomir: Adatok a méz tárolása illetve szállítás közbeni súlyveszteségéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 118-119. (1961)
Lásztity Radomir: Tárolási kísérletek sajátos bevonatú papírburkolatba csomagolt sütőipari termékekkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 110-114. (1961)
Lásztity Radomir; Bíró Géza; Nedelkovits János: Hazai borok aminósavtartalmának papírkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 339-343. (1961)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőanyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 189-193. (1961)
Lóránt Béla: Az acetilkloridos víz- és alkoholmeghatározási módszer. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 77-81. (1961)
Lóránt Béla: Víztartalom meghatározása kozmetikai krémekben, alapanyagokban és illóolajokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 263-266. (1961)
Lóránt Béla: Zsiradékipari termékek víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 194-198. (1961)
Marikovszky Zoltán: Növényi olajok lecitin tartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 63-66. (1961)
Monori Sándor; Tapodó József: Különböző szemnagyságú kakaóbabok összes veszteségeinek vizsgálata a nedvességtartalom függvényében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 233-243. (1961)
Nagy Ferenc: Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok egészségügyi megítéléséhez szükséges vizsgálati módszerek egyes kérdései. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 29-32. (1961)
Nedelkovits János: Oldható szénhidrátok pörkölés közbeni változásának papírkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 98-102. (1961)
Nedelkovits János; Varga Károly: Adatok a vöröshagyma (Allium сера L.) kémiai összetételéhez I. : a hagyma mono- és oligoszaharidjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 54-57. (1961)
Rajky Antalné; Vajda Ödön: Egységes élelmiszervizsgálati módszerek összeállítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 204-206. (1961)
Richter Béláné; Torbágyi-Novák László; Karácsonyi László: A mezőgazdaság élelmezési termékeinek nemzetközi szabványosítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 33-35. (1961)
Sarudi Imre: Célszerű sütőporvizsgálati eljárások. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 253-257. (1961)
Sarudi Imre: Megemlékezés Kovács Istvánról, 1896-1960. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. p. 153. (1961)
Sebők Lajos: A kávé minőségalakulása II. : pörkölt kávé. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 267-276. (1961)
Sebők Lajos: A vanília minőségváltozása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 354-355. (1961)
Simonyi Gézáné; Bodnár Magdolna: A csirázottság mértékének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 25-28. (1961)
Sipos Endre; Erőss Klára: Magyar mézek diasztáz és invertáz tartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 244-252. (1961)
Spanyár Pál; Kevei Jánosné: Gyors eljárás fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal VI. : ón meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 144-153. (1961)
Spanyár Pál; Kevei Jánosné: Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal III. : vastartalom meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 4-10. (1961)
Spanyár Pál; Kevei Jánosné: Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal VII. : a meghatározásokhoz szükséges roncsolás módjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 224-232. (1961)
Spanyár Pál; Kevei Jánosné: Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal VIII. : kobalt meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 305-310. (1961)
Spanyár Pál; Kevei Jánosné; Kutz Vaszilijné: Gyors eljárás fémek meghatározása élelmiszerekben komplexképző anyagokkal V. : arzéntartalom meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 93-97. (1961)
Spanyár Pál; Timár Judit; Demel Ervinné: Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal IV. : cink-tartalom meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 49-53. (1961)
Telegdy-Kováts Magda; Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai IX. : adatok a tárolt Jonathán alma összetételéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 217-223. (1961)
Torbágyi-Novák László: Beszámoló az ISO/TC 34 "Mezőgazdaság élelmezési termékei" 7. sz. "Fűszerek" albizottságának 1961. február 20-23-i üléséről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 169-170. (1961)
Törley Dezső; Nedelkovits János: Az ehető és mérges gombák kémiai összetételéről I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 344-348. (1961)
Török Gábor; Nagy Gyula; E. Bálint Klára: Piroszénsavdietilészter spektrofotometriás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 291-296. (1961)
Vajda Ödön: II. Élelmiszeripari tudományos tanácskozás : 1961. június 16-17. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 199-203. (1961)
Vajda Ödön; Zoltán Tamás: Élelmiszerek minőségének ellenőrzése az NDK-ban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 1-2. pp. 36-38. (1961)
Varga Károly: Dioxiaceton meghatározása kozmetikai készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 349-352. (1961)
Vidéki László; Vidéki Imre: Fűszerpaprika festéktartalmának meghatározása spektrofotometriás (ASTA) módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 103-109. (1961)