Szerző: " Szabó S. András"

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Mű típusa | csoportosítás nélkül
Találatok száma: 52.

Cikk, tanulmány, mű

Szabó S. András: Minerals in foodstuffs - aluminium in foodstuffs. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 4. pp. 3698-3702. (2021)

Szabó S. András: Élelmiszerek ásványi anyag tartalma - alumínium az élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 4. pp. 3693-3697. (2021)

Szabó S. András: Mineral content of foodstuffs: osmium in foodstuffs. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2992-2993. (2020)

Szabó S. András: Élelmiszerek ásványi anyag tartalma: ozmium az élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2988-2990. (2020)

Szabó S. András: Mineral content of foodstuffs - palladium in food. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 1. pp. 2409-2411. (2019)

Szabó S. András: Élelmiszerek ásványianyag-tartalma - palládium az élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 1. pp. 2406-2408. (2019)

Szabó Gergely Levente; Szabó S. András; Izsák Margit; Bozi János; Tiszáné Kósa Eszter Imola: Experiments of food investigations in the education of high school students. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 3. pp. 1654-1659. (2017)

Szabó S. András: Investigation of the strontium content of foods and the biological role of strontium. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 4. pp. 1784-1789. (2017)

Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó S. András; Szabó Gergely Levente; Izsák Margit; Bozi János: Teaching of natural sciences in schools with the help of food investigation experiments. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 1. pp. 1460-1464. (2017)

Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó S. András; Szabó Gergely Levente; Izsák Margit; Bozi János: Természettudományos oktatás az iskolában élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 1. pp. 1452-1458. (2017)

Szabó Gergely Levente; Szabó S. András; Izsák Margit; Bozi János; Tiszáné Kósa Eszter Imola: Élelmiszer-vizsgálati kísérletek középiskolás diákok oktatásában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 3. pp. 1646-1653. (2017)

Szabó S. András: Élelmiszerek stronciumtartalmának és a stroncium biológiai szerepének vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 4. pp. 1774-1782. (2017)

Bozi János; Szabó S. András; Izsák Margit; Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó Gergely Levente: Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 1. pp. 980-989. (2016)

Izsák Margit; Bozi János; Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó Gergely Levente; Szabó S. András: Education of natural science in schools with help of experiments of food investigations. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 3. pp. 1184-1189. (2016)

Izsák Margit; Bozi János; Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó Gergely Levente; Szabó S. András: Iskolai természettudományos képzés élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 3. pp. 1176-1183. (2016)

Bozi János; Szabó S. András; Izsák Margit; Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó Gergely Levente: Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 1. pp. 990-995. (2016)

Szabó S. András; Vajda Katalin; Szigeti Jenő; Ásványi Balázs; Szűcs Petra: Sous-vide húsokban előforduló humán patogén baktériumok hőrezisztenciájának vizsgálata = Heat resistance examination of human pathogenic bacteria in sous-vide meat. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (61) 3. pp. 728-741. (2015)

Szabó S. András; Izsák Margit; Bozi János: Általános- és középiskolás diákok kémia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével = Teaching of chemistry and physics in elementary and high schools with help of food science experiments. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (61) 2. pp. 646-656. (2015)

Szabó S. András: A nikkel esszencialitásának vizsgálata = Investigation of essentiality of nickel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (61) 3. pp. 720-726. (2015)

Csóka Mariann; Tolnay Pál; Szabó S. András: Hársméz diasztázaktivitásának változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során = Changes in the diastase activity of linden honey due to heat treatment, and during storage. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 270-277. (2014)

Csóka Mariann; Tolnay Pál; Szabó S. András: Hársméz színjellemzőinek változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során = Alteration in linden honey colour properties by storage and heat treatment. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 44-49. (2014)

Csóka Mariann; Tolnay Pál; Szabó S. András: Hársmézminták mért fizikai és kémiai jellemzői közötti összefüggés = Relationship of measured physical and chemical parameters of linden honey samples. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 362-370. (2014)

Tolnay Pál; Szabó S. András; Ágyai Szabó Gábor: CHIO CHIPS termékek vizsgálata = Investigation of potato chio chips products. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (59) 1-2. pp. 43-48. (2013)

Csóka Mariann; Tolnay Pál; Szabó S. András: Hársméz HMF tartalmának változása hőkezelés hatására és a tárolás során = Change of hmf content of linden-honey as a function of heat treatment and storage. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (59) 4. pp. 157-162. (2013)

Szabó S. András: Mikroelemek esszencialitása és az élelmiszervizsgálat = Essentiality of trace elements and food investigations. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (59) 3. pp. 95-105. (2013)

Tolnay Pál; Tóth Judit; Szabó S. András: Narancs és narancslevek C-vitamin tartalmának összehasonlító vizsgálata = Comparative study of the vitamin-C content of orange and orange-juices. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (58) 3-4. pp. 95-100. (2012)

Szabó S. András: Táplálkozásgenomika és élelmiszervizsgálat = Nutrigenomics and food investigation. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (58) 1-2. pp. 5-16. (2012)

Szabó S. András: A radioaktív szennyeződés jelentősége az élelmiszerminőségben, illetve élelmiszerbiztonságban = Importance of radioactive contamination in the food quality and food safety. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (57) 1. pp. 17-23. (2011)

Szabó S. András; László Péter: Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (55) 3. pp. 166-169. (2009)

Szabó S. András: Ízfelismerő képesség vizsgálata sós (nátrium-klorid) ízre citromsav jelenlétében = Investigation of the ability of taste-recognition for salty taste (sodium-chloride) in presence of citric acid. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 3. pp. 173-179. (2008)

Szabó S. András; Tolnay Pál; Szabó Gábor: Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 4. pp. 239-242. (2007)

Csóka Mariann; Szabó S. András; Varga Lajos; Ágoston Réka; Mohácsiné Farkas Csilla: Hosszú ideig tárolt, házi készítésű aszalványok vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 2. pp. 79-82. (2007)

Csóka Mariann; Szabó S. András: Ízfelismerő és ízkülönbség-felismerő képesség vizsgálata egyetemi hallgatóknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (52) 4. pp. 233-238. (2006)

Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában X. : gamma-aktivációs analízis. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (39) 4. pp. 309-313. (1993)

Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában IX. : korszerű eljárások az élelmiszervizsgálatokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (38) 4. pp. 267-276. (1992)

Szabó S. András; Borbély-Kiss Ildikó; Kispéter József; Koltay Ede: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VIII. : részecske (proton) indukált röntgenemisszios analízis (PIXE). In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (36) 1. pp. 39-50. (1990)

Szabó S. András; Heydorn Kaj; Damsgaard Else: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában VII. : Vanádiummeghatározás INAA módszerrel növényi mintákban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (35) 1. pp. 25-29. (1989)

Szabó S. András: Élelmiszerellenőrzés, minőségszabályozás Dániában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (35) 1. pp. 13-19. (1989)

Szabó S. András; Szasin L. Igor: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. : aktiválás töltött részecskékkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 4. pp. 229-233. (1988)

Szabó S. András; Kiss Béla; Liszonyiné Gacsályi Márta; Török Gábor: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában V. rész : röntgenfluoreszcenciás elemzés. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (32) 4. pp. 204-214. (1986)

Szabó S. András; Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei VI. : a söripari és a konzervipari kutatómunka gyakorlati eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (31) 1. pp. 3-10. (1985)

Szabó S. András; Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei VII. : a baromfiiparban végzett kutatómunka gyakorlati eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (31) 2. pp. 65-69. (1985)

Szabó S. András; Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei IV. : a cukorrépa ipari feldolgozásával kapcsolatos kutatások gyakorlati eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (30) 1-2. pp. 33-36. (1984)

Szabó S. András; Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei V. : a dohányipari kutatómunka gyakorlati eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (30) 3-4. pp. 77-80. (1984)

Szabó S. András; Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei II. : a sütőipari kutatás és műszaki fejlesztés gyakorlati hasznosításra átadott, illetve átadható eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (29) 3-4. pp. 122-126. (1983)

Szabó S. András; Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei III. : növényolajipari kutatások gyakorlati eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (29) 3-4. pp. 127-130. (1983)

Szabó S. András; Gundorin A. Nikolaj: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában III. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 4. pp. 183-186. (1982)

Szabó S. András; Szasin L. Igor: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában IV. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 5. pp. 227-233. (1982)

Szabó S. András; Szórád László: Élelmiszeripari kutatások eredményei I. : a K-11 jelű kormányszintű program keretében végzett kutatómunka a gyakorlatnak átadott, illetve átadható eredményei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 5. pp. 219-226. (1982)

Szabó S. András: 5 év a Dubnai Atomkutató Intézetben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 159-165. (1981)

Szabó S. András: Egyes élelmiszeripari nyersanyagok bórtartalmának meghatározása prompt neutronaktivációval. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 6. pp. 251-256. (1980)

Szabó S. András: Hozzászólás Magyar Pál "Adatok egyes hazai ehető gombák fehérje tartalmára és radioaktív szennyezettségére" c. cikkéhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (25) 5-6. pp. 191-192. (1979)

A lista elkészítésének dátuma 2024. június 1. 05:44:38 CEST.